23. november 2017
Den internationale kunstner Janaina Tschâpe i gang med de sidste streger på sit kæmpemaleri i Bagstræde 5, hvor malerrullen har været brugt flittigt.
gallery icon

Se billedserie

Den internationale kunstner Janaina Tschâpe i gang med de sidste streger på sit kæmpemaleri i Bagstræde 5, hvor malerrullen har været brugt flittigt.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu toner nye billeder frem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu toner nye billeder frem
Holbæk - 23. august 2016 kl. 09:02
Af Marianne Povelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det begynder så småt at ligne noget stort. Nye store murmalerier toner frem i Holbæk by, hvor 2016-årets danske og internationale kuntnere er i fuld gang med at blive færdige til Holbæk Arts fernisering på fredag.

Den internationale kunstner, Janaina Tschäpe, er netop ved at afslutte sit gavlmaleri på muren i Bagstræde 5. Et værk, hun selv benævner som et personligt moment lavet til et offentligt sted.

- Historien er den, at min datter kom fra skole og var syg og lagde sig med sin dyne i mit atelier, hvor jeg malede et billede af hende Det er det, som har været udgangspunkt for mit værk her i Holbæk. Et personligt, intimt øjeblik, som jeg har gjort offentligt, fortæller Janaina Tschäpe.

I Blindestræde er Julie Sass i gang med hele to værker, et stort ud mod forsiden af strædet og et mindre mod vandet. I det største af værkerne med en strålende guldfarve og næsten gennemsigtig lys blå, har kunstneren indlemmet en dør i muren som et element i billedet.

- Halvcirklerne og de lyse nuancer er mere integreret i det store værk, og selvom det er abstrakt, så er det grundlæggende en opstilling - som idéen om et stilleben, fortæller Julie Sass, der er glad for at male i stædet, hvor mange menneker passerer forbi og dagligt følger og kommenterer hendes murmaleri.

Et figurativt kæmpeværk på gavlen af den tidligere administrationsbygning ud mod Jernbanevej. Den østrigske kunstner Eva Schlegel er i gang, men maler først sit værk på plader i den tidligere Stark hal på Holbæk Havn.

Værket bliver et fotografi - en selfie- som opstår som et maleri.

- Folk må selv bestemme, hvad de ser i dette »painted comic«. Men det er en relation mellem menneske og krop, mellem den der ser det, og den der har udført det - de ser på hinanden, siger Eva Schlegel.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk