27. juni 2019
Første etape af Vølunden blev færdig i efteråret (billedet), og den store interesse for de almene lejeboliger har åbnet for, at Vestsjællands Almene Boligselskab nu sætter gang i opførelsen af 54 almene familieboliger i projektets anden etape.
Første etape af Vølunden blev færdig i efteråret (billedet), og den store interesse for de almene lejeboliger har åbnet for, at Vestsjællands Almene Boligselskab nu sætter gang i opførelsen af 54 almene familieboliger i projektets anden etape.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der sat dato på stort boligbyggeri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der sat dato på stort boligbyggeri
Holbæk - 14. januar 2019 kl. 14:47
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parterne kender hinanden i forvejen, og det er derfor en meget tilfreds Karsten Krüger, direktør for Vestsjællands Almene Boligselskab (VAB), der har skrevet under på en kontrakt med firmaet STB Byg om at stå for hovedentreprisen på næste etape af boligbygeriet Vølunden i Holbæk.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

- Vi har gode erfaringer med at samarbejde med STB Byg om første etape af Vølunden. De lavede et flot stykke arbejde, og vi er i VAB meget stolte af byggeriet. Vi får meget ros for den finish, som vi også kan takke håndværkerne for, siger Karsten Krüger.

En anden genganger er Kullegaard, der har stået for tegningerne til byggeriet og samtidig er rådgiver for VAB.

I 2017 begyndte byggeriet af VAB's helt nye afdeling med navnet Vølunden på den tidligere slagterigrund ved Vølundsvej i Holbæk, og den omtalte første etape stod klar til indflytning for et par måneder siden.

Mens den første del af byggeriet omfattede i alt 93 boliger i en blanding af ældreboliger, små lejligheder og familieboliger, består den kommende anden etape udelukkende af almene familieboliger.

Der skal opføres i alt 54 boliger fordelt på fire bygninger på fire og fem etager.

Selv om VAB har gode erfaringer med Vejle-firmaet STB Byg, så har anden etape med en samlet entreprisesum på 99 millioner kroner været udbudt helt som loven kræver.

Men ifølge Karsten Krüger var STB Bygs tilbud på opgaven det billigste blandt de fem indbudte entreprenører.

- De kender opgaven og har gjort sig nogle erfaringer i forbindelse med første etape. Vi har aftalt, at byggeriet går i gang omkring 1. marts afhængig af vejrliget på det tidspunkt. Men de har allerede flyttet noget jord for at forberede byggepladsen, siger VAB-direktøren til Nordvestnyt.

Med byggestart i marts forventer Vestsjællands Almene Boligselskab, at de 54 familieboliger er klar til indflytning omkring 1. april næste år. Der er allerede nu åben for opskrivning til lejeboligerne.

- Vi forventer stor interesse for de nye boliger, ligesom vi så det i første etape. Vi havde lejet 63 boliger (den andel, der ikke er omfattet af kommunal anvisningsret, red.) ud i løbet af 14 dage. Jeg tror, at vi vil opleve noget tilsvarende i denne omgang, siger Karsten Krüger.

Det var netop den store interesse for de første boliger i Vølunden, der blev den hidtil største enkeltstående ibrugtagning hos VAB, som banede vej for, at man satte gang i anden etape. En eventuel tredje etape er endnu ikke sat iværk, skriver Nordvestnyt mandag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk