19. juli 2019
Claus »Moffe« Nielsen i forbindelse med retssagen mod ham i Holbæk sidste efterår. Nu er han begyndt på afsoningen af sin fængselsstraf.
Claus »Moffe« Nielsen i forbindelse med retssagen mod ham i Holbæk sidste efterår. Nu er han begyndt på afsoningen af sin fængselsstraf.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er »Moffe« bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er »Moffe« bag tremmer
Opdateret 01. oktober 2018 kl. 14:15
Holbæk - 01. oktober 2018 kl. 12:08
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

47-årige Claus »Moffe« Nielsen fra Holbæk er mandag blevet indsat til afsoning i Jyderup Fængsel.

arrow Læs også: »Moffe« skal lave cannabis i Schweiz - og flytter til Bulgarien

Det oplyser han selv i opslag på Facebook.

Søndag fortalte han i en video, at han skulle påbegynde afsoningen af sin straf for at have fremstillet og solgt cannabisolie-produkter på nettet i perioden 2014 til 2016.

Og mandag morgen er der på hans profil lagt et foto op, hvor Claus Nielsen giver sin hustru et kram foran Jyderup Fængsel.

Billedet ledsages af teksten »Vi ses...«.

Claus »Moffe« Nielsen blev i juni i Østre Landsret idømt to års fængsel for sin hovedrolle i produktionen og salget af cannabisolie. Det blev solgt via hjemmesiden Moffes.com til personer, der ønskede at anvende cannabisolien til behandling for blandt andet kroniske lidelser og smerter.

Kun de seks måneder af straffen blev gjort ubetinget, og det er den del af straffen, Claus Nielsen nu er ifærd med at afsone.

Han var sammen med sin hustru varetægtsfængslet i sagen i knap to måneder i efteråret 2016, hvor politiet slog til mod Moffes.com.

Tiden i politiets varetægt tæller med i afsoningen af de seks måneders fængsel, og derfor skal Claus »Moffe« Nielsen maksimalt sidde bag tremmer i fire måneder.

Claus Nielsen har flere gange sagt, at han håbede at kunne afsone den ubetingede del af straffen med fodlænke, så han kunne være hjemme og samtidig passe sit arbejde.

Men nu er hans altså påbegyndt afsoningen på mere normalvis i det åbne fængsel, Jyderup Fængsel.

Claus Nielsen blev i oktober sidste år ved Retten i Holbæk fundet skyldig i overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelse og idømt halvandet års fængsel. Kun de seks måneder af straffen var ubetinget.

Han modtog dommen, men anklagemyndigheden ankede den til Østre Landsret for at få straffen skærpet, og det førte i juni til, at Claus Nielsen blev idømt to års fængsel.

Trods landsrettens skærpelse af dommen blev den ubetingede del dog fastholdt på seks måneder.

Sn.dk har mandag formiddag forsøgt at få en kommentar fra Claus Nielsens forsvarsadvokat, Erbil Kaya, men han er endnu ikke vendt tilbage.

arrow Moffes betaler cannabis-folkeaktier tilbage
02. oktober 2018 kl. 10:33 Opdateret: kl. 10:33
arrow Moffe føler sig fældet af forkert paragraf
27. juni 2018 kl. 17:10 Opdateret: kl. 17:12

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk