20. januar 2021
Norsk politi har offentliggjort billeder, der viser noget af den hash, der i den seneste tid er blevet beslaglagt forskellige steder i den sydøstlige Norge. To danskere er isolationsfængslet i Norge, mens en mand fra Holbæk-egnen er varetægtsfængslet her i landet. Foto: Kripos
Norsk politi har offentliggjort billeder, der viser noget af den hash, der i den seneste tid er blevet beslaglagt forskellige steder i den sydøstlige Norge. To danskere er isolationsfængslet i Norge, mens en mand fra Holbæk-egnen er varetægtsfængslet her i landet. Foto: Kripos
Foto: KRIPOS,lut001
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Norsk politi efter hash-fund i Holbæk: 51-årig har central rolle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norsk politi efter hash-fund i Holbæk: 51-årig har central rolle
Opdateret 04. juli 2018 kl. 11:43
Holbæk - 04. juli 2018 kl. 11:27
Af Morten D. Christensen

Mindst 10 personer er på nuværende tidspunt fængslet i en større sag om indsmugling af adskillige hundrede kilo hash til Norge, og som ifølge daglbladet Nordvestnyt trækker tråde til Holbæk-egnen.

arrow Læs også: Dansker idømt 19 års fængsel for at smugle hash til Norge

I Norge, hvor politiet kalder operationen »Hybris«, er foreløbig mindst ni personer anholdt og fængslet, heriblandt to danske mænd på 51 og 67 år.

Én person - en 71-årig mand fra Holbæks sydlige opland - er varetægtsfængslet i Danmark efter, at politiet for en uge siden fandt to ton hash på den dengang 70-årige mands ejendom ved Holbæk.

Få dage forinden skal den 51-årige dansker, der er fængslet i Norge, have afhentet to ladninger hash på henholdsvis 240 kilo og en, ifølge sigtelsen, ukendt mængde emballeret hash hos den ældre mand.

Netop den 51-årige har ifølge det norske medie VG, der citerer norsk politi, spillet en vigtig rolle i smuglernetværket.

- Vi kan ikke komme nærmere ind på det nu, men vi ved, at han er central, når det gælder indførsel af narkotika til Norge, sagde Eivind Borge, leder af taktisk efterforskning i det nationale norske kriminalpoliti, Kripos, fredag til VG.

Borge tilføjede, at den 51-åriges rolle er central i forhold til både transport og omsætning af hash i Norge.

Udtalelsen faldt efter, at norsk politi på et pressemøde fredag oplyste, at man i de forudgående uger har beslaglagt mellem 600 og 700 kilo cannabis forskellige steder i det sydvestlige Norge.

Politiet udelukker ikke, at der kan ske flere anholdelser i sagen, der efterforskes i samarbejde med både dansk og svensk politi.

Det er norsk politis opfattelse, at hashen var tiltænkt bandemiljøet i Oslo, og ifølge VG har en af de fængslede nordmænd tætte bånd til banden Young Bloods i Oslo-forstaden Holmlia.

Det er indtil videre uvist, om de mindst 240 kilo samt en ukendt mængde hash, der ifølge Midt- og Vestsjællands Politis sigtelse skal være blevet afhentet på ejendommen ved Holbæk, indgår i norsk politis beslaglæggelse. Men det ligger altså fast, at den 51-årige dansker nu er fængslet i sagen i Norge.

Nordvestnyt har forsøgt at at få svar hos Midt- og Vestsjællands Politi på, om man også i Danmark har sigtet den 51-årige eller andre personer i sagen.

Men meldingen fra Midt- og Vestsjællands Politi er, at man ikke har nogen kommentarer til sagen.

Alle tre danskere er tidligere dømt for narkokriminalitet. Den 71-årige fra Holbæk-egnen og den 51-årige blev i 2001 idømt henholdvis tre år og syv års fængsel i samme sag om indsmugling af hash til Danmark og videresalg til en nordmand.

arrow 72-årig på ny dømt for enormt hashlager i landsby
07. oktober 2019 kl. 14:10 Opdateret: kl. 14:10
arrow 72-årig dømt hash-smugler vil frifindes
06. oktober 2019 kl. 07:58 Opdateret: kl. 14:10
arrow Danske veteransmuglere var norsk hashåre
30. maj 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 13:00
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk