25. januar 2021
Der skete større brandskade på transformatorstationen, og det medførte strømnedbrud hos 78 husstande. Foto: Presse-fotos.dk
gallery icon

Se billedserie

Der skete større brandskade på transformatorstationen, og det medførte strømnedbrud hos 78 husstande. Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nødgenerator sikrer strøm til villaområde efter brand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nødgenerator sikrer strøm til villaområde efter brand
Holbæk - 25. november 2020 kl. 09:57
Af Morten D. Christensen

Natten igennem og onsdag morgen og formiddag har en dieseldrevet nødgenerator sørget for, at en række husstande i Vipperød har lys i lamperne og strøm i kontakterne.

arrow Læs også: Villakvarter uden strøm efter brand

I alt 78 husstande var i nogle timer tirsdag eftermiddag uden strøm efter, at en brand i en transformatorstation på Blommehaven i Vipperød havde medført et strømnedbrud i villakvarteret.

Branden i transformatorstationen opstod ifølge Jan Bruun, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen, på grund af en kortslutning i transformatorstationen.

Der var tilsyneladende noget arbejde i gang, da kortslutningen skete, men den præcise årsag til branden er endnu ikke klarlagt.

Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

Nødgenerator på hjul

Vestsjællands Brandvæsen fik rimeligt hurtigt slukket branden, og herefter tog energiselskabet Cerius', der har den tekniske opgave med at sikre strømforsyningen i området, over i forhold til at få genetableret strømmen til de 78 berørte husstande.

Ifølge Rasmus Carlsen, kommunikationsrådgiver hos Cerius, havde alle husstande i Vipperød spænding i kontakterne igen tirsdag eftermiddag klokken 16.20 - altså knapt tre timer efter branden og strømnedbruddet.

- Vi kørte en nødgenerator til området, så den kan levere strøm, indtil den normale forsyning er genoprettet. Det er planen, at det kommer op at køre i løbet af dagen i dag eller muligvis i morgen, lød meldingen onsdag formiddag fra Rasmus Carlsen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk