19. november 2018
Singer-songwriter festivalen Orø Midsommerdage blev skudt tilbage til start, da der efter fire festivaller pludselig kom forbud mod at bruge Stakladen på Hestebedgård. Foto: Peter Andersen
Singer-songwriter festivalen Orø Midsommerdage blev skudt tilbage til start, da der efter fire festivaller pludselig kom forbud mod at bruge Stakladen på Hestebedgård. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til brug af staklade lukker ø-festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til brug af staklade lukker ø-festival
Holbæk - 13. februar 2018 kl. 14:16
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I fire år har Orø Midsommerdage Festival fulgt loven og sendt en orientering til kommunens brandberedskab om brandsikkerheden i Stakladen på Hestedbedgård. Femte gang var reaktionen et forbud fra Holbæk Kommunes byggemyndighed mod at bruge laden til festival og blandt andet også folkedanserstævne, høstfest og julemarked. Derfor er årets Midsommerdage aflyst. Men folkene bag arbejder hårdt for at finde en løsning, der lægger sig tæt op ad det »gamle« koncept.

- Det kom som et chok, der har ikke været problemer de foregående fire år. Det undrer, at der ikke har været reageret før. Det er sjusk og dårligt embedsmandsværk, mener Simon Bordal Hansen, medarrangør af Orø Midsommerdage Festival.

Det ærgrer ham, og han er vred over det, han har oplevet som firkantede embedsmænd, der ikke ville lytte eller rådgive i en situation, hvor 25 kunstnere var på plakaten til sommerens festival. De har alle valgt at stå stand by i håb om, at det lykkes at gennemføre en ny Midsommerdage.

Morten Marcher, leder af Holbæks Byg, Vej og Trafik ærgrer sig også over, at kommunen først efter fire år bliver opmærksom på, Stakladen bruges til arrangementer. Han har været på Orø sammen med sagsbehandleren og set på forholdene.

- Bygningen er godkendt som lade, og samlet er vores vurdering, at den ikke umiddelbart kan anvendes til forsamlingslokale. Det kræver, der findes en måde at brandsikre og bevare det fantastiske rum, forklarer Morten Marcher.

Beredskabschef Lasse E Hansen er i gang med at undersøge, hvad der er årsag til, kommunen ikke er blevet orienteret om aktiviteterne i Stakladen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk