21. september 2021
Med ophævelsen af de fleste corona-restriktioner er det muligt igen at holde sundhedsdag og samle mange mennesker i år med temaet »Sundhed og natur«.
Med ophævelsen af de fleste corona-restriktioner er det muligt igen at holde sundhedsdag og samle mange mennesker i år med temaet »Sundhed og natur«.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Natur og sundhed rykker ind i bymidten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Natur og sundhed rykker ind i bymidten
Holbæk - 04. august 2021 kl. 13:57
Af Margit Pedersen

Under nedlukningen på grund af coronavirus har mange fundet ud i naturen. Det hænger godt sammen med temaet for Sundhedsdagen 2021, hvor sundhed og natur kommer i centrum i bymidten lørdag den 21. august.
Ahlgade i Holbæk bliver igen fyldt med patientorganisationers boder og det store telt med foredrag og aktiviteter.

Det er den 13. sundhedsdag, som skulle være holdt i 2020. Den blev aflyst på grund af coronavirus, men nu er det muligt at gennemføre med samme tema og stort set samme program.

- Jeg var spændt på, hvor mange foreninger, der ville være med. Men det er kun få, der ikke kan nå at samle folk eller vil vente til næste år. Sidste år var der planlagt 50 boder, i år bliver det 43. Det er jeg godt tilfreds med, når vi igen på grund af corona måtte rykke fra juni til august og på den måde rammer sommerferien, siger Jette Hansen, formand for Sundhedsdagens styregruppe.

  • 10.00 åbner boderne og velkomst.
  • 10.15 offentliggøres vinderen af tegnekonkurrencen for skoleelever. og Holbæk Garden spiller.
  • Derefter er der i løbet af dagen frem til klokken 14.30 demonstration af hjertestart, workshop med Cirkus Kæphøj, opvisning af Cirkus Kæphøj, karateklubben Nuetsu-Do JKA og Holbækegnens Folkedansere.
  • 11.00 Peter Qvortrup Geisling og 13.00 Parkinsonboksning i teltet.

Ahlgade lukkes af for at give plads til boderne, hvor repræsentanter fra patientorganisationer og sundhedspersonale fra kommunale og regionale tilbud står klar til at svare på spørgsmål og give gode råd.
I det store telt taler lægen Peter Qvortrup Geisling om naturen på recept, og hvad naturen gør for det mentale og fysiske helbred.
Medlemmer af Parkinsonforeningen viser boksning sammen med Team Bredahl og regionsrådsmedlem Nicolai Nicolaisen (S) som ordstyrer.

I teltet vil der hele dagen være billedkunst fra kommunens skoler, hvor elever fra 0. til 5. klasse har deltaget i en konkurrence med emnet »ud i naturen«.

Sundhedsdagen er et samarbejde mellem patientforeninger, Holbæk Kommune og Region Sjælland.
Den begynder med musik, inden boderne åbnes, og dagen officielt starter klokken 10 med nogle ord fra Jette Hansen, Carsten Andersen (V), medlem af Holbæk Kommunes udvalg for ældre- og sundhed, og regionsrådsformand Heino Knudsen (S).
Formanden for Holbæk handicapråd Sytter Kristensen lukker sundhedsdagen klokken 14.30.

I 2017 var temaet »Lyt til dine (kroppens) signaler, hvor Peter Qvortrup Geisling også var foredragsholder. Generalsekretær Steen Andersen, Landsforeningen spiseforstyrrelser og selvskade, fortalte om problemet. I 2018 var temaet »Brug hjernen«, hvor foredragsholder var hjerneforsker, overlæge og forfatter Troels W. Kjær med emnet »Træn din hjerne - og bliv knivskarp«. I 2019 var temaet »Lyt til dit hjerte«, hvor skuespiller og foredragsholder Peter Mygind holdt foredraget »Find din indre kriger - er du syg mand?«.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk