17. oktober 2019
Hvis der etableres et solcelleanlæg på marken til højre vil beboerne langs Maglebjerg ikke få høje træer lige på den anden side af vejen. Udlejeren fra Svinningegården og Europaen Energy har nemlig aftalt, at byggefeltet kan rykkes 10 meter ind på marken, og de fire meter høje træer vil stå 16 meter inde. Foto: Kaj Ove Jensen
Hvis der etableres et solcelleanlæg på marken til højre vil beboerne langs Maglebjerg ikke få høje træer lige på den anden side af vejen. Udlejeren fra Svinningegården og Europaen Energy har nemlig aftalt, at byggefeltet kan rykkes 10 meter ind på marken, og de fire meter høje træer vil stå 16 meter inde. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer kan helt undgå skyggegener

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer kan helt undgå skyggegener
Holbæk - 23. maj 2019 kl. 12:08
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis planerne om en solcellepark på en mark på Maglebjerg ved Svinninge på et tidspunkt bliver gennemført, vil naboerne ifølge virksomheden bag projektet og udlejeren af marken helt kunne undgå skyggegener på deres ejendomme. Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

arrow Læs også: Skygge for naboer ved solcelleanlæg

I en artikel i tirsdags fortalte naboerne blandt andet om deres frygt for, at fire meter høje træer lige på den anden side af den smalle vej ville give store gener fra skygger.

- Jeg har aftalt med European Energy, at vi rykker byggefeltet 10 meter ind på marken. De yderste træer vil være lave, og så vokser bæltet skråt opad, så de fire meter høje træer vil stå 16 meter fra vejen. Så vil der ikke være skyggevirkning på husene, fortæller Simon P. Hansen-Nord, der ejer Svinningegården.

Det er ham, der i givet fald skal udleje en 30 hektar stor mark til Enropean Energy.

På et nabomøde i december i forbindelse med fordebatten om solcelleanlægget blev der talt om muligheden for at rykke byggefeltet længere ind på marken.

- En uges tid efter nabo­mødet orienterede jeg en af naboerne om aftalen med European Energy om, at byggefeltet kunne rykkes 10 meter ind. Naboerne vil gerne have det 50 meter ind, men det vil ikke hjælpe mere i forhold til skygge på ejendommene. Og hvis det skulle være 50 meter, ville jeg få en bræmme på 50 meter, som jeg ikke kunne bruge til noget. Naboerne kan selv få lov bestemme, om der skal være blomsterpark, æbletræer eller noget andet på bræmmen på ti meter. Jeg har prøvet at være imødekommende, siger Simon P. Hansen-Nord.

Hos European Energy bekræfter kommunikationschef Joachim Steenstrup, at aftalen med ejeren af Svinningegården er, at byggefelstet kan rykkes ti meter ind.

- Ved at rykke det længere ind sikrer vi i hvert fald, at der ikke er skyggeindfald. Det er klart, at det ville være ærgerligt med skyggegener. Vi har ikke nogen interesse i at have sure naboer, siger Joachim Steenstrup.

En af beboerne i de 10 husstande, der har gjort indsigelse mod solcelleanlægget, Thomas Gyldenkerne, Maglebjerg 1, siger, at de holder sig til, hvad de har fået på skrift fra kommunen og derfor ikke fortalte noget om forslaget om indrykningen, da Nordvestnyt var på besøg. Og desværre fik avisen ikke spurgt firmaet og udlejeren.

- Vi har ikke fået andet officielt, end at træerne skal stå helt ud til vejen. Ja, de arbejder på at kunne rykke byggefeltet 10 meter ind på marken, men det har vi kun fået uofficielt. Og vi har ikke accepteret, at det bare bliver rykket 10 meter ind, forklarer Thomas Gyldenkerne.

Desuden har naboerne en del andre indvendinger mod det mulige solcelleanlæg.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk