20. april 2019
Nordvestsjællands Produktionsskole overtager fra den 1. januar driften af Hjalm fra den fond, der ejer det gode Holbæk-skib. Arkivfoto: Per Skov Jensen
Nordvestsjællands Produktionsskole overtager fra den 1. januar driften af Hjalm fra den fond, der ejer det gode Holbæk-skib. Arkivfoto: Per Skov Jensen
Foto: Foto: Per Skov Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: NV-Pro skal forpagte Hjalm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

NV-Pro skal forpagte Hjalm
Holbæk - 16. december 2015 kl. 13:01
Af Anders Tilsted
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I de seneste år har »Fonden Galeasen Hjalm af Holbæk«, der ejer det gode skib Hjalm, haft svært ved at få økonomien til at løbe rundt, da de mange hundrede tusinde kroner om året i omkostninger til vedligeholdelse og løn har været langt højere end indtjeningen fra firmature og skoleture.

Derfor har fonden fra den 1. januar valgt at forpagte skibet ud til Nordvestsjællands Produktionsskole (NV-Pro), og det bliver dermed produktionsskolens elever, der under kyndig vejledning fra medarbejdere med stor erfaring inden for skibsfart, skal stå for driften og vedligeholdelsen.

Fonden er sikker på, at forpagtningsaftalen med NV-Pro er den bedste løsning, for ellers kunne man om nogle år være blevet nødt til at sælge Hjalm.

- For os er det et spørgsmål om at bevare Hjalm på lokale hænder. Tilbage i 1990 var Hjalm, der dengang var ejet af Holbæk Kommune, ved at blive solgt til Sverige. Men lokale ildsjæle stiftede en forening og købte Hjalm, og de lavede senere en fond.

- Forpagtningsaftalen sikrer, at fonden fortsat ejer Hjalm, at skibet bliver i Holbæk, og at NV-Pro kan bruge Hjalm til uddannelsesmæssige formål. Det er vi lettede over, siger bestyrelsesformand for »Fonden Galeasen Hjalm af Holbæk«, Steen Marslew.

Hjalm er fra 1901 og bliver af Skibsbevaringsfonden betegnet som et af de mest bevaringsværdige træskibe i Danmark. Produktionsskolens maritime linje kommer selvfølgelig til at have meget med det gamle træskib at gøre, ligesom eleverne fra skolens håndværkslinje.

Og så er det meningen at skolens køkkenlinje skal lave mad til de forhåbentlig mange ture, som firmaer og skoler booker, og produktionsskolens salg og servicelinje skal være med til at markedsføre Hjalm.

I øjeblikket er der ikke en skipper tilknyttet Hjalm, og derfor søger NV-Pro nu både en skipper samt en »bedstemand« til det gode skib.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk