18. oktober 2019
Arealerne øst for Filmtorvet - bag træer og stakit - inddrages i en ny lokalplan.Foto: Per Christensen
Arealerne øst for Filmtorvet - bag træer og stakit - inddrages i en ny lokalplan.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mulighed for flere aktiviteter på Filmtorvet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mulighed for flere aktiviteter på Filmtorvet
Holbæk - 05. december 2018 kl. 06:32
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune er godt på vej til at tage fat på en ny lokalplan for Filmtorvet, Kulturbiografen og de tilstødende arealer mod øst.

Et enigt klima- og miljøudvalg har indstillet til økonomiudvalget, at arbejdet sættes i gang. Det handler om at gøre Filmtorvets status som et midlertidigt offentligt, rekreativt byrum til en permanent status. Den nye lokalplan skal sikre en egentlig torvedannelse foran biografen, mens den nuværende parkering flyttes til vest for biografen.

Desuden vil planen udlægge tre byggefelter på arealerne øst for Filmtorvet. Det skal være muligt at etablere kulturbyggeri eller anden publikumsorienteret anvendelse, der naturligt vil kunne støtte op om aktiviteterne på torvet, hedder det i notatet om den nye lokalplan. Det kan være restauranter, cafeer og overnatningsmuligheder samt boliger.

I dag er der på området øst for Filmtorvet enkelte erhvervsvirksomheder og et fritidsområde med maritime aktiviteter. Der er blandt andet en landplads til både, som Holbæk Bådelaug råder over. Lokalplanen vil give mulighed for, at landpladsen kan flyttes længere mod øst, i overensstemmelse med forslag fra foreningerne, anføres det i kommunens notat.

I byggefelterne øst for Filmtorvet vil der ifølge notatet højst kunne bygges i fire etager.

Der vil blive holdt et offentligt møde i fordebatten forud for udarbejdelsen af lokalplanforslaget. Når forslaget fremlægges i høring holdes der et borgermøde.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk