23. oktober 2018
Der var masser af opmærksomhed og støtte til de tiltalte i Moffe-sagen, da den blev behandlet ved Retten i Holbæk i efteråret. Men for seks andre personer, der er sigtet i sagen, er det endnu uvist, om de vil blive formelt tiltalt for deres roller i cannabisolie-sagen.
Der var masser af opmærksomhed og støtte til de tiltalte i Moffe-sagen, da den blev behandlet ved Retten i Holbæk i efteråret. Men for seks andre personer, der er sigtet i sagen, er det endnu uvist, om de vil blive formelt tiltalt for deres roller i cannabisolie-sagen.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moffesagen: Seks sigtede venter stadig på svar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moffesagen: Seks sigtede venter stadig på svar
Holbæk - 11. januar 2018 kl. 20:14
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Under efterårets historiske retssag i Holbæk om ulovlig fremstilling og salg af cannabisolie - også kendt som Moffe-sagen - var fokus naturligt nok på de fem tiltaltes roller i sagen.

arrow Læs også: Moffe føler sig fældet af forkert paragraf

Tre slap med betingede domme, der ikke er blevet anket, mens hovedmanden Claus »Moffe« Nielsen og Rasmus Michaelsen venter på, at Østre Landsret skal tage stilling i sagen.

Men for yderligere seks personer, der har stået i skyggen af efterårets stærkt mediedækkede sag, er Moffe-sagen langt fra slut.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

De er nemlig fortsat sigtet i sagen, fordi Midt- og Vestsjællands Politi mener, at de i lighed med de fem nu dømte kan have spillet forskellige roller i forbindelse med produktionen og salget af cannabisolie via hjemmesiden Moffes.com.

Her knapt to måneder efter, at Retten i Holbæk fandt aktiviterne ulovlige, ved de sigtede endnu ikke, om anklagemyndigheden vil rejse tiltale mod dem.

Det gælder blandt andet Claus »Moffe« Nielsens to voksne døtre og hans mor. De har alle tre været sigtet i sagen siden begyndelsen af oktober 2016, hvor Midt- og Vestsjællands Politi efter længere tids efterforskning slog til mod Moffes.com og personerne omkring produktionen og salget af cannabisolie til syge mennesker.

Advokat Per Bengtsson, der er beskikket forsvarer for en af de sigtede døtre, siger til dagbladet Nordvestnyt torsdag, at han intet har hørt i sagen siden byrettens dom i november.

Han afventer, at anklagemyndigheden beslutter sig for, om der skal rejses sag eller om sigtelserne skal frafaldes.

- Det er anklagemyndighedens beslutning, og jeg ved ikke, om man vil tage stilling til det, før landsretten har talt, siger Per Bengtsson med henvisning til ankesagen, der endnu ikke er berammet.

I første omgang rejste anklagemyndigheden kun tiltale mod fem personer. Men i anklageskriftet, der lå til grund for, at de blev fundet skyldige i overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelse, var de seks sigtede personer nævnt som mulige medgerningsmænd.

Det fremgik ikke af anklageskriftet, hvad politiet og anklagemyndigheden mener, at de seks sigtedes individuelle roller har været.

Men både før og under retssagen har det været fremme, at Claus »Moffe« Nielsen brugte sine døtres bankkonti til pengeoverførsler i forbindelse med salget af cannabisolie.

Ligeledes benyttede han sin mors hus i udkanten af Holbæk til at opbevare og pakke forsendelser med cannabisolie til kunderne.

En af de øvrige sigtede har stillet lokaler til rådighed for produktionen, mens de to sidste ifølge Nordvestnyts oplysninger også har lagt bankkonti til overførsler i forbindelse med salget på Moffes.com.

I byretten i Holbæk blev Claus Nielsens kone, Louise Damsgaard Nielsen, idømt et halvt års betinget fængsel for blandt andet at have fået over 700.000 kroner fra det ulovlige salg ind på sine konti.

Kommunikationssektionen i Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man ikke på nuværende tidspunkt kan sige noget konkret om sagerne.

arrow Moffe får hårdere straf i landsret: Idømmes to års fængsel
27. juni 2018 kl. 15:16 Opdateret: kl. 15:18
arrow Moffe-sag udsat efter dødsfald: Uvist hvornår sagen fortsætter
20. juni 2018 kl. 15:28 Opdateret: kl. 15:29
arrow Moffe-ankesagen er udsat på grund af dødsfald
20. juni 2018 kl. 11:42 Opdateret: kl. 11:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk