26. september 2021
Partiformand Pernille Vermund (NB) bliver formentligt indkaldt som vidne i Moffesagen.
Partiformand Pernille Vermund (NB) bliver formentligt indkaldt som vidne i Moffesagen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moffe-sagen: Pernille Vermund i vidneskranken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moffe-sagen: Pernille Vermund i vidneskranken
Opdateret 23. oktober 2017 kl. 18:35
Holbæk - 23. oktober 2017 kl. 17:59
Af Morten D. Christensen

Forsvaret for de fem tiltalte i Moffe-sagen, der handler om fremstilling og salg af medicinsk cannabis, tog et stik hjem på retssagens første dag mandag.

arrow Læs også: Berørt Pernille Vermund: Cannabisolie hjalp min mor

Her gav domsmandsretten tilladelse til, at Erbil Kaya, forsvarsadvokat for sagens hovedperson, 46-årige Claus »Moffe« Nielsen fra Holbæk, kan indkalde ni vidner.

Otte af dem er personer, der har købt cannabisolie-produkter på hjemmesiden www.moffes.com. Det niende vidne er speciallæge Tina Horsted, som forsvaret mener kan bruges til at belyse de mere videnskabelige sider af medicinsk cannabis og den betydning som lægemiddel.

Med rettens accept af vidnerne ser det ud til, at formanden for partiet Nye Borgerlige, Pernille Vermund, skal møde op i vidneskranken i Moffe-sagen - muligvis allerede på onsdag.

Pernille Vermund har ved flere lejligheder, blandt andet i et interview med dagbladet B.T. for nylig, ikke lagt skjul på, at hun har købt cannabisolie i chokoladeknapper fra www.moffes.com. Partiformanden har givet dem til sin kronisk syge mor, der har haft gavn af cannabisolien.

Når forsvarsadvokat Erbil Kaya med opbakning fra forsvarerne for de øvrige fire tiltalte overhovedet ønsker at indkalde vidner, der formentligt vil bekræfte, at de har købt cannabisolie af Claus »Moffe« Nielsen, så er det for at få frem i retten, hvad produkterne har betydet for kunderne.

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod de fem personer for overtrædelse af straffelovens narkotikabestemmelse, paragraf 191, blandt andet på grund af den store mængde marihuana - mindst 124 kg - der er brugt i produktionen af cannabisolien.

Ingen af de fem benægter de mængder, der er rejst tiltale for. Men de vil alligevel frifindes, fordi de mener, at salget af medicinsk cannabis til syge mennesker ikke bør være omfattet af straffelovens narkotikabestemmelse.

Forsvarets centrale argument i sagen er, at narkotikabestemmelsen af lovgiverne er tænkt som et forsøg på at forhindre salg af hårde stoffer til narkomaner, og ikke som en forhindring for syge mennesker i at få lindring gennem for eksempel cannabisolie.

Og det er så her, kunderne kommer ind i billedet som forsvarets vidner.

Anklager Lise Frandsen nedlagde protest mod de ni vidner, dels fordi anklagemyndigheden finder de otte kunder overflødige som vidner, når de tiltalte har erkendt fremstilling og salg af cannabisolie.

Og dels fordi anklagemyndigheden mener, at forsvaret vil bruge speciallægen til at fremføre en politisk dagsorden omkring medicinsk cannabis.

Retten vil dog ikke på forhånd afskære vidnerne, da man ikke kan udelukke, at deres forklaring kan have betydning for sagen.

Men retsformanden, dommer Peter Ahleson, opfordrede forsvaret til at vurdere, om det er nødvendigt at føre alle otte kunde-vidner.

Moffe-sagen fortsætter tirsdag med Claus »Moffe« Nielsens forklaring, ligesom det er planen, at sagens øvrige fire tiltalte skal afgive forklaring..

arrow Byrådsmedlem: Cannabis har hjulpet mig
23. oktober 2017 kl. 21:49 Opdateret: kl. 21:51
arrow Moffe-støtter frygter det værste
23. oktober 2017 kl. 12:37 Opdateret: kl. 12:37
arrow »Moffes« kunder må føres som vidner
23. oktober 2017 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:12
Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk