17. september 2021
Mange mennesker viste støtte til Claus »Moffe« Nielsen og de øvrige sigtede i forbindelse med retsmødet i tirsdags i Holbæk.
Mange mennesker viste støtte til Claus »Moffe« Nielsen og de øvrige sigtede i forbindelse med retsmødet i tirsdags i Holbæk.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moffe-sagen: Forsvarsadvokat kritiserer politiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moffe-sagen: Forsvarsadvokat kritiserer politiet
Opdateret 09. november 2016 kl. 11:15
Holbæk - 07. november 2016 kl. 11:58
Af Morten D. Christensen

Østre Landsret har stadfæstet kendelsen fra Retten i Holbæk i tirsdags, hvor en 27-årig mand fik forlænget sin varetægtsfængsling til den 29. november.

arrow Læs også: Retten har talt: Han skal forsvare »Moffe«

Det skriver dagbladet Nordvestnyt mandag.

Manden er en af de sigtede i den såkaldte »Moffesag«, hvor politiet foreløbig har sigtet i alt syv personer.

Sagen handler om, at 44-årige Claus »Moffe« Nielsen fra Holbæk, der selv er sigtet og fængslet, har fremstillet og solgt såkaldt cannabis-olie, der kan bruges til smertelindring. Det har Claus Nielsen tidligere fortalt om i interview, og han erkender sig da også skyldig i politiets sigtelse.

Den 27-årige mand nægter sig til gengæld skyldig, og hans forsvarsadvokat, Rasmus Paludan, kærede fængslingen til Østre Landsret.

Efter landsrettens afvisning har Rasmus Paludan nu taget det usædvanlige skridt at søge Procesbevillingsnævnet om tilladelse til at indbringe varetægtsfængslingen for Højesteret.

Han mener, at Midt- og Vestsjællands Politis sigtelse ikke er formuleret præcist nok.

- Betingelsen for at varetægtsfængsle er, at der er begrundet mistanke mod den sigtede. Det kræver efter min opfattelse, at sigtelsen er formuleret meget præcist. Og det mener jeg ikke, politiet har gjort i forhold til min klient, siger Rasmus Paludan til Nordvestnyt.

Politiet har rejst sigtelse mod den 27-årige - og i øvrigt også mod Claus Nielsen og hans hustru - efter straffelovens paragraf 191, der handler om overdragelse af euforiserende stoffer.

Når man gør det, skal man samtidig henvise til bekendtgørelse om euforiserende stoffer, hvor de konkrete stoffer er omtalt i bilag 1, der igen er opdelt i en række lister.

Politiets sigtelse lyder på, at de sigtede i fællesskab i perioden fra 8. november 2014 til 3. oktober i år har »fremstillet, forarbejdet, besiddet og solgt forskellige produkter i form af blandt andet olier og cacaobønner indeholdende det aktive stof i hash tetrahydrocannabinol (THC) via hjemmesiden www.moffes.com«, og at det er sket til »et større antal personer og mod et betydeligt vederlag.«

I sigtelsen nævner politiet altså stoffet THC, der står på Liste B i bekendtgørelsen om euforiserende stoffer. Men politiet henviser ikke til Liste B, men derimod til Liste A.

Rasmus Paludan mener dermed, at sigtelsen er formuleret forkert, fordi politiet ikke henviser til den korrekte liste for det stof, man mener lovovertrædelsen handler om. Han mener, at politiet fejlagtigt henviser til stoffet cannabis, der er på Liste A.

- Efter min opfattelse er det helt forkert, når politiet sigter min klient for at have overdraget cannabis. På »Moffes« hjemmeside står der tydeligt, at produkterne indeholder cannabis-olie, og der er kun ét aktivt stof deri, nemlig tetrahydrocannabinol (THC). Det stof er i modsætning til cannabis ikke ulovligt, hvis det benyttes til medicinsk formål, siger Rasmus Paludan.

Forsvarsadvokaten understreger, at kritikken af sigtelsen ikke skal opfattes sådan, at hans klient kan erkende sig skyldig, hvis sigtelsen ændres.

- Min klient har fortalt mig, at han ikke har været med til at overdrage nogle af de her produkter til andre. Han har mere været en slags informatør, der har deltaget i debatter på nettet og været med til at oplyse om brugen af cannabis-olie som smertestillende middel, siger Rasmus Paludan.

Desuden mener han ikke, at hans klient kan forstyrre efterforskningen, og derfor vil han have ham løsladt.

Paludan forventer, at Procesbevillingsnævnet skal bruge omkring 10 dage på at afgøre, om sagen kan indbringes for Højesteret.

Nordvestnyt har talt med sagens anklager, Lise Møller Frandsen, men hun vil ikke kommentere sagen med henvisning til, at den kører for lukkede døre. Sigtelsen er dog offentlig.

- Grænsefladen mellem, at jeg udtaler mig om sigtelsen og om forhold, der er omfattet af dørlukning, er flydende. Derfor har jeg ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt, siger anklagerfuldmægtig Lise Møller Frandsen til dagbladet Nordvestnyt mandag.

arrow Anklager vil have Moffe-advokat taget af sagen
08. december 2016 kl. 15:09 Opdateret: kl. 16:11
arrow Cannabis-sagen: Sigtede Moffe er fri igen
30. november 2016 kl. 10:18 Opdateret: kl. 11:23
arrow Moffe: Slut med at fremstille cannabis-olie
24. november 2016 kl. 10:48 Opdateret: kl. 14:44
Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk