17. oktober 2021
Efter at have set på sagen engang mere fastholder Natur- og Miljøklagenævnet, at Holbæk Kommunes planarbejde vedrørende vindmøllerne i Hagesholm var i orden.
Efter at have set på sagen engang mere fastholder Natur- og Miljøklagenævnet, at Holbæk Kommunes planarbejde vedrørende vindmøllerne i Hagesholm var i orden.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mølle-naboer underkendt i nævn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mølle-naboer underkendt i nævn
Opdateret 18. november 2013 kl. 21:31
Holbæk - 15. november 2013 kl. 20:15
Af Kaj Ove Jensen

Natur- og Miljøklagenævnet har nok engang sagt god for den planlægning, som Holbæk Kommune havde i forbindelse med vedtagelsen af lokalplanen og kommuneplantillægget vedrørende Hagesholm Vindmøllepark.

Dermed fik naboerne til vindmøllerne ikke medhold i, at der skulle have været udarbejjdet en supplerende miljøvurdering og vvm-redegørelse, efter at den enkelte mølles mulige effekt blev forøget, da antallet af møller blev reduceret.

I februar 2012 hjemviste Østre Landsret sagen til fortsat behandling i Natur- og Miljøklagenævnet, efter at nævnet (dengang Naturklagenævnet) havde afvist naboernes klage. Men resultatet er blevet det samme - nævnet stadfæster lokalplanen og kommuneplantillægget fra 2009.

Naboerne føler sig stærkt generet af støjen fra de 10 vindmøller på 127 meter og en effekt på 2,3 MW. De har kæmpet imod dem, siden planerne kom frem.

Og det stopper formentlig ikke her. Naboerne har ganske vist endnu ikke nærstuderet afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet.

Men talsmanden for naboerne, Boye Jensen, mener, at på baggrund af det, han har set i afgørelsen, så tror han, at naboerne igen vil gå til domstolene i et forsøg på at få afgørelsen ændret.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt fredag.

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk