22. oktober 2021
Holbæk Kommune og Miljøstyrelsen vil bruge 500.000 kroner på lavfrekvente støjmålinger i husene ved Hagesholm Vindmøllepark. Men møllenaboerne med Boye Jensen (tv.) i spidsen siger nej. De mener, at projektet er for dårligt, og de vil have bedre målinger.
Holbæk Kommune og Miljøstyrelsen vil bruge 500.000 kroner på lavfrekvente støjmålinger i husene ved Hagesholm Vindmøllepark. Men møllenaboerne med Boye Jensen (tv.) i spidsen siger nej. De mener, at projektet er for dårligt, og de vil have bedre målinger.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mølle-naboer siger nej til støjmålinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mølle-naboer siger nej til støjmålinger
Opdateret 09. juni 2015 kl. 18:22
Holbæk - 08. juni 2015 kl. 16:13
Af Anders Tilsted

I flere år har naboerne til de 10 kæmpevindmøller i Hagesholm Vindmøllepark forsøgt at få myndighederne til at lave lavfrekvente støjmålinger inde i deres boliger, da de mener, at de får hovedpine, søvnmangel- og koncentrationsbesvær af en konstant brummen fra møllerne.

arrow Læs også: Slagsmål om støjmålinger fortsætter

Men nu hvor Holbæk Kommune og Miljøstyrelsen er kommet frem til, at de vil bruge en halv million kroner på støjmålinger i tre af boligerne, har naboerne sagt et rungende nej.

De mener, at støjmålingerne, som Holbæk Kommune og Miljøstyrelsen vil udføre, er for dårlige og upræcise, så målingerne slet ikke kommer til at vise de reelle støjproblemer. Naboerne bakkes op af en af landets førende støjforskere, Christian Sejer Pedersen fra Aalborg Universitet, og han har sendt et brev til kommunen, hvor han kritiserer målemetoden.

I stedet foreslår han, at naboerne låner Aalborg Universitets lydmåler, så de kan foretage målinger, når de føler sig mest ramt af støjen.

Men Holbæk Kommune og Miljøstyrelsen afviser at gå ind og ændre projektet. For hvis de gør det, mener de ikke, at man kan bruge målingerne til noget som helst, da man så ikke følger kravene i bekendtgørelsen om »kvalitetskrav til miljømålinger«.

Lydmåleren fra Aalborg Universitet er heller ikke anerkendt som et videnskabeligt måleinstrument.

Da møllenaboerne står stejlt på deres mening, mens kommunen og Miljøstyrelsen heller ikke er til at rykke, ser det dermed ikke ud til, at man ikke kommer nogle vegne med at finde ud af, om den lavfrekvente støj gør naboerne syge.

Læs kommentarer fra de forskellige parter i sagen i dagbladet Nordvestnyt mandag.

arrow Bedre støjmålinger til møllenaboer
18. juni 2015 kl. 11:08 Opdateret: kl. 11:08
arrow Gods køber fallit planteskole
02. maj 2015 kl. 09:00 Opdateret: kl. 07:46
arrow Kæmpemøller skal til støjeksamen
04. november 2014 kl. 18:16 Opdateret: kl. 12:36
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk