22. september 2019
Merete Riisagers fraværskommentar vækker ikke begejstering hos Holbæks to gymnasierektorer. Problemet ikke sort og hvidt. Specielt på Slothaven Gymnasium (billedet) vækker ministerens udtalelse harme. Foto: Christina Quist
Merete Riisagers fraværskommentar vækker ikke begejstering hos Holbæks to gymnasierektorer. Problemet ikke sort og hvidt. Specielt på Slothaven Gymnasium (billedet) vækker ministerens udtalelse harme. Foto: Christina Quist
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministerkommentar møder kritik lokalt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministerkommentar møder kritik lokalt
Holbæk - 25. marts 2019 kl. 06:31
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Undervisningsminister Merete Riisager mener, at fraværsprocenten på de danske gymnasier er for høj og skal ned på syv procent, men hun glemmer nuancerne, hvis man spørger Holbæks to gymnasierektorer Per Farbøl, Stenhus Gymnasium og Malene Grandjean, Slothaven Gymnasium.

- 90-95 procent af vores elever har fravær på under 7 procent. De elever, som har mere fravær end 7 procent skyldes sygdomsforløb, eller at de er på Team Danmark linje. Det er mere til at hold talle kunstigt højt, siger Per Farbøl rektor på Stenhus Gymnasium.

Rektorkollegaen hos Slothaven Gymnasium Malene Grandjean mener, ligesom Per, at ministeren skyder over målet i sin kritik af fraværsprocenten.

- Du kan ikke gøre fravær op i et tal. Jeg kan nævne mange, som har haft et højt fravær, fordi der har personlige kriser eller sygdomme, som har gjort, at de har haft meget fravær og alligevel gået ud med et højt snit, så jeg køber ikke ministerens udlægning, siger hun

Hos Stenhus Gymnasium i Holbæk ligger fraværsprocenten på 7,4 procent, som er tæt på ministerens krav, mens den hos Slothavens Gymnasium er på 10,56 procent.

Begge rektorer kan sagtens efterkomme ministerens krav, hvis det bliver lovliggjort, men om de gør det, er mere tvivlsomt.

- Jeg ville sagtens kunne nedbringe fraværsprocenten til det ministeren sagde, hvis jeg smed de elever ud, som havde meget fravær, men det vil da være fuldstændig galimatias at gøre. Der skal være plads til at have det menneskelige aspekt med, siger Malene Grandjean.

I deres daglige gang mener de to rektorer ikke, at fraværsproblematikken er et reelt problem på deres gymnasier. Langt de fleste elever er glade og kommer til undervisningen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk