20. januar 2018
I Kanalstræde i Holbæk er administrationen nu i gang med at lave et svar til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Foto: Mie Neel
I Kanalstræde i Holbæk er administrationen nu i gang med at lave et svar til Økonomi- og Indenrigsministeriet. Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ministeriet har bedt om en redegørelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ministeriet har bedt om en redegørelse
Holbæk - 11. maj 2017 kl. 16:10
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har i længere tid været kendt, at Holbæk Kommunes likviditet vil nå et kritisk lavpunkt i år. Og nu har Økonomi- og Indenrigsministeriet henvendt sig til Holbæk Kommune, fordi kassebeholdningen er mere end slunken. Ministeriet vil have en forklaring på, hvad kommunen vil gøre ved de økonomiske problemer.

Holbæk Kommune har i denne måned indberettet den gennemsnitlige likviditet per ultimo marts til ministeriet. Den gennemsnitlige likviditet var ved udgangen af første kvartal 62,1 millioner kroner. Det svarer til en gennemsnitlig likviditet på cirka 875 kroner per indbygger.

I sit brev konstaterer Økonomi- og Indenrigsministeriet, at det et fald i den gennemsnitlige likviditet i Holbæk Kommune på 42,7 procent i forhold til indberetningen ved udgangen af 2016.

På baggrund af de senest indberettede tal har ministeriet i brevet bedt Holbæk Kommune om en kort redegørelse for kommunens forventede, fremtidige likviditetsudvikling.

Efter første kvartal i år er Holbæk Kommune den kommune i landet, der har færrest penge i kassen med sine 875 kroner per indbygger.

På andenpladsen over kommuner med den laveste gennemsnitlige likviditet er Hørsholm Kommune, som med udgangen af marts havde 1.849 kroner per borger. Det viser nye tal fra Økonomi- og Indenrigsministeriet.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt lørdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk