4. august 2021
Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, besøgte mandag sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk.Pressefoto
Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, besøgte mandag sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk.Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister fik inputs inden forhandlinger om lokale uddannelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister fik inputs inden forhandlinger om lokale uddannelser
Holbæk - 14. juni 2021 kl. 12:09
Af Jeppe Hee Rømer

Uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe-Jørgensen, var mandag på besøg ved sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk. Hun var kommet for at høre om erfaringerne fra uddannelsen, som modtog sine første elever i 2018.

Det er nemlig blandt andet de erfaringer, der skal bruges som argumenter, når forhandlingerne om udflytning af uddannelser fortsætter de næste uger. Blandt andet ønsker regeringen, at en ny pædagoguddannelse skal åbnes i Holbæk.

Under sit besøg mødte hun blandt andet tre studerende fra uddannelsens første årgang. De fortalte alle, at de næppe var startet på en uddannelse, hvis ikke uddannelsen lå i Holbæk, da de af familiære- og personlige årsager ikke ville have mulighed for at pendle længere væk. Alle tre havde allerede en uddannelses som social- og sundhedsassistent inden de startede på sygeplejerskeuddannelsen i Holbæk.

- Det er spændende at høre, om de første erfaringer omkring udflytningen. Særligt dialogen med de studerende var interessant. De ville ikke have mulighed for at studere, hvis uddannelsen ikke var her, udtaler Ane Halsboe-Jørgensen.

Netop det fokus på voksne, der ønsker uddannelse, og ikke kun på de unge gymnasieelevers uddannelsesønsker, er noget Ane Halsboe-Jørgensen håber at kunne bruge i de politiske forhandlinger.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk