13. august 2020
Pharmacosmos, der har hovedsæde på Rørvangsvej i Holbæk, fik i 2019/20 et mindre overskud end året før, trods en stigende omsætning.
Pharmacosmos, der har hovedsæde på Rørvangsvej i Holbæk, fik i 2019/20 et mindre overskud end året før, trods en stigende omsætning.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre overskud trods stigende omsætning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre overskud trods stigende omsætning
Opdateret 10. juli 2020 kl. 13:30
Holbæk - 10. juli 2020 kl. 12:23
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På trods af en stigende nettoomsætning faldt overskuddet hos medicinalvirksomheden Pharmacosmos A/S med hovedsæde i Holbæk i det seneste regnskabsår.

arrow Læs også: USA-planer fortsætter trods Covid-19

Det dækker perioden fra 1. maj 2019 til 30. april i år. Omsætningen og resultatet er positivt påvirket af den stigende dollarkurs i løbet af regnskabsåret. Til gengæld er den seneste periode negativt påvirket af et faldende aktitivtetsniveau inden for planlagte behandlinger og operationer på hospitalerne som følge af corona-pandemien.

Nettoomsætningen steg fra 713 millioner kroner i 2018/19 til 749 millioner i 2019/20.

Som en følge af stigende omkostninger faldt resultatet før skat til 89 millioner kroner mod 128 millioner i det foregående regnskabsår.

Efter skat landede resultatet i 2019/20 på 56 millioner kroner, mens det var 102 millioner kroner året før.

Egenkapitalen voksede fra 827 til 884 millioner kroner.

Salg forberedes på det amerikanske marked

I det afsluttede regnskabsår fik Pharmacosmos, der har hovedsæde på Rørvangsvej 35 i Holbæk, et gennembrud for medicin til human brug (til mennesker) på det amerikanske marked.

Der er de seneste år investeret mere end 650 millioner kroner i et omfattende klinisk udviklingsprogram vedrørende Monofer, der i USA skal markedsføres under navnet Monoferric.

I januar 2020 blev Monoferric godkendt af de amerikanske sundheds- og lægemiddelmyndigheder, FDA, som det første intravenøse jernpræparat til brug i USA. Præparatet bruges til behandling af jernmangel­anæmi ved infusion af 1000 milligram jern i et enkelt patientbesøg.

I efteråret 2019 blev selska­bet Pharmacosmos Therapeutics Inc. etableret. Selskabet skal i USA forestå salg og markedsføring af Monoferric, der forventes lanceret i løbet af det indeværende regnskabsår, altså senest i foråret 2021. Rekrutteringen af rundt regnet 100 medarbejdere til det nye selskab foregår i øjeblikket.

Investeringerne i opbygningen af organisationen i USA, som udgiftsføres, og i de kliniske studier, som har medført afskrivninger på i alt 109 milllioner kroner, har påvirket resultatet for 2019/20.

- Et historisk år for Pharmacosmos

Den fortsatte opbygning i USA forventes også at påvirke resultatet i 2020/21. Ifølge den skriftlige ledelsesberetning ventes resultatet at blive negativt.

I en pressemeddelelse siger Lars Christensen, administrerende direktør hovedejer i Pharmacosmos:

- År 2019/20 var et historisk år for Pharmacosmos. Afslutningen af vores kliniske udviklingsprogram med en FDA-godkendelse af Monoferric, publicering af resultaterne af en række vigtige kliniske studier og påbegyndt etablering af organisation i USA til varetagelse af salg og markedsføring af Monoferric medfører betydelige muligheder for Pharmacosmos. Vi ser frem til, at denne nye behandlingsmulighed bliver tilgængelig for amerikanske patienter.

Salg i mere end 60 lande

Pharmacosmos, der i 2003 flyttede til Holbæk fra Viby Sj., udvikler, producerer og sælger præparater til behandling af jernmangel hos mennesker og dyr. Det primære fokusområde er salg af humane lægemidler til hospitaler.

I endnu flere år har Pharmacosmos solgt præparater til forebyggelse og behandling af anæmi hos smågrise. De veterinære jernprodukter markedsføres i mere end 60 lande. Produkterne til human brug sælges foreløbig i mere end 30 lande verden over.

arrow Firma skal ansætte 100 mand i USA
11. februar 2020 kl. 15:50 Opdateret: kl. 12:26
arrow Medicinalfirma får gennembrud i USA
29. januar 2020 kl. 16:41 Opdateret: kl. 16:47
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk