23. april 2019
Det er over et år siden, at elevtjenesten åbnede på Stenhus Gymnasium og tre andre ungdomsuddannelser i Holbæk. Siden er frafaldet blandt de unge blevet reduceret, fortæller Mette Gammelgaard, der er koordinator for elevtjenesten. Foto: arkiv
Det er over et år siden, at elevtjenesten åbnede på Stenhus Gymnasium og tre andre ungdomsuddannelser i Holbæk. Siden er frafaldet blandt de unge blevet reduceret, fortæller Mette Gammelgaard, der er koordinator for elevtjenesten. Foto: arkiv
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindre frafald med elevtjenesten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindre frafald med elevtjenesten
Holbæk - 10. december 2018 kl. 07:01
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færre elever dropper ud, efter elevtjenesten har fungeret på fire af Holbæks ungdomsuddannelser i lidt over et år.

Tilbuddet, der åbnede i september 2018, skulle skabe én indgang til vejledning om alt fra studier, misbrug og psykiske problemer ved at samle kommunens forskellige fagpersoner ude på skolerne i hverdagen - tæt på hinanden og de unge.

Ud over at give de unge en hjælpende hånd, var succeskriteriet at mindske frafaldet på uddannelserne, der tæller de erhvervsfaglige uddannelser på Absalonsvej og gymnasiet på Slotshaven, Nordvestsjællands HF & VUC, Stenhus Gymnasium og siden for nylig også SOSU-skolen.

Og tilbagemeldingerne fra flere af ungdomsuddannelserne er positive, fortæller elevtjenestens koordinator Mette Gammelgaard. Hun kan oplyse, at frafaldet på de erhvervsfaglige uddannelser er blevet reduceret: Hvor der i 2017/18 var 30 procent af eleverne, der droppede ud under grundforløbet, er andelen for 2018/19 indtil videre kun på 10 procent - dog med det forbehold, at flere elever kan nå at droppe ud.

På Slotshaven Gymnasium var der mellem august og december 2017 3,9 procent af eleverne, der droppede ud, hvilket i samme periode i 2018 var blevet reduceret til 2,4 procent.

Også på Stenhus Gymnasium er frafaldet mindre end forventet - med indtil videre 16 elever, der er droppet ud i 2018.

- Det er svært at vurdere, hvor meget, der kan tilskrives elevtjenesten, men alle uddannelserne har bemærket, at eleverne i højere grad er begyndt at opsøge elevtjenesten siden august måned i år, fortæller Mette Gammelgaard.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk