13. juni 2021
Foreningerne i Holbæk Sportsby nyder godt af hinandens selskab og har overordnet set kunnet trække nye medlemmer til under coronakrisen.
Foreningerne i Holbæk Sportsby nyder godt af hinandens selskab og har overordnet set kunnet trække nye medlemmer til under coronakrisen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medlemmer strømmer til sportsbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medlemmer strømmer til sportsbyen
Holbæk - 11. juni 2021 kl. 13:42
Af Palle Mogensen

I Holbæk Sportsby trives foreningerne og deres medlemmer tilsyneladende.

For overordnet set kan de 34 foreninger, der har hjemsted i Holbæk Sportsby, melde om en medlemsfremgang i 2020, hvilket går imod lands­tendensen.

Det viser en undersøgelse udarbejdet af Holbæk Kommune.

Den lange nedlukning i forbindelse med corona-­pandamien har således gjort ondt på de fleste danske foreninger.

Specielt har idræts- og sportsforeningerne kunnet konstatere, at medlemmerne er forsvundet i takt med, at det ikke har været muligt at komme til at dyrke idræt.

I 2020 var der således på landsplan overordnet set en tilbagegang på næsten 90.000 medlemmer, hvilket svarer til 3,89 procent af det samlede tal.

Men i Holbæk Sportsby beretter direktør Carsten Damgaard altså om en fremgang.

Og han er ikke i tvivl om, at det hænger sammen med stedet.

- Det har over hele landet vist sig, at når man samler mange idrætsaktiviteter på samme sted, så får de enkelte foreninger flere medlemmer. For når man dukker op for at dyrke sin sportsgren, kan man se, hvad de andre laver og får måske også lyst til at dyrke det, fortæller han.

Padelsport buldrer frem

Det er specielt de to padelforeninger, Holbæk Tennis- og Padelklub og Sportsbyens Padelklub, som kan melde om en stor medlemsfremgang i 2020, hvilket blandt andet hænger sammen med, at padel er en af de mest populære sportsgrene i øjeblikket.

Interessen for padelsport er ikke blevet mindre i år, og derfor skal kommunalbestyrelsen på sit kommende møde da også tage stilling til, om der skal anlægges fire ekstra padelbaner ved Holbæk Sportsby.

Men mens padelforeningerne havde stor fremgang, så var der to foreninger, som i 2020 mistede 40 procent af deres medlemmer.

Det var Holbæk Cykelsport og Holbæk Løbe- og Motionsklub. De mistede henholdsvis 147 og 176 medlemmer viser kommunens undersøgelse.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk