26. juni 2019
Med få dages mellemrum blev Café Reem på Roskildevej i Holbæk i juli udsat for hærværk. Ifølge Ekstra Bladet startede det den nuværende voldelige konflikt i Holbæk. Foto: Lisbeth A. Rasmussen
Med få dages mellemrum blev Café Reem på Roskildevej i Holbæk i juli udsat for hærværk. Ifølge Ekstra Bladet startede det den nuværende voldelige konflikt i Holbæk. Foto: Lisbeth A. Rasmussen
Foto: Lisbeth A. Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medie: Hærværk mod café antændte konflikt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medie: Hærværk mod café antændte konflikt
Opdateret 27. oktober 2018 kl. 17:47
Holbæk - 27. oktober 2018 kl. 09:10
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De seneste ugers voldelige konflikt i Holbæk mellem rockergruppen Bandidos og en gruppe med udspring i Vangkvarteret blev antændt af en hærværksepisode mod en café i Holbæk i juli i år.

arrow Læs også: Café afviser at være del af bandekonflikt

Det skriver Ekstra Bladet lørdag med henvisning til begrundelsen bag Holbæk Kommunes beslutning om at forbyde Bandidos at forsamle sig i deres klubhus i Østerstræde 4, som avisen har fået indblik i.

Ifølge sn.dk's oplysninger drejer det sig om en hærværksepisode søndag den 22. juli rettet mod Café Reem på Roskildevej i Holbæk.

Ved 18.30-tiden den pågældende aften begik tre mænd personer hærværk ved at ødelægge inventar og knuse ruder med hamre. Hærværksmændene spurgte efter en bestemt person, da de kom ind i cafeen, oplyste politiet dengang til dagbladet Nordvestnyt.

Kort efter klokken 23 samme aften samlede 15-20 unge af anden etnisk oprindelse end dansk sig på Markedspladsen i midtbyen med jernstænger og køller, men de fleste stak af, da politiet kom massivt til stedet.

Dengang ville Midt- og Vestsjællands Politi ikke udelukke en sammenhæng mellem de to episoder på Roskildevej og Markedspladsen.

Ekstra Bladet skriver lørdag, at det er politiets vurdering, at de unge på Markedspladsen var på vej mod Bandidos' klubhus i Østerstræde ganske tæt på Markedspladsen for at hævne angrebet på cafeen.

Blot to dage senere, tirsdag den 24. juli, blev Café Reem på ny udsat for hærværk. Klokken 23.15 var der indbrud i caféen, hvor afdækningen i indgangsdøren blev forsøgt smadret, og en rude i facaden blev knust.

Gerningsmændene efterlod rod og stikmærker i stole og sofaer og forsvandt fra stedet med en stationær Mac-computer og en harddisk.

Ifølge Ekstra Bladet blev tre personer med relationer til Bandidos MC Westcity, der er navnet på rockergruppens Holbæk-afdeling, efterfølgende sigtet i hærværkssagen.

Politiet har ikke tidligere offentligt kædet Bandidos sammen med hærværksepisoderne i cafeen på Roskildevej, ikke langt fra Vangkvarteret.

I ugerne efter var der flere episoder med uro i Vangkvarteret, men så fulgte en relativt rolig periode.

Fredag den 5. oktober om aftenen opstod imidlertid ny uro, da to grupper tørnede sammen ved Bandidos-klubhuset i Østerstræde. Herefter fulgte både voldsepisoder og hærværk mod en tatovørbutik.

Senest har konflikten i denne uge resulteret i, at en 19-årig mand tirsdag aften blev skudt i skulderen i Ladegårdsparken af endnu ukendte gerningsmænd, og natten til torsdag blev formentligt en håndgranat kastet mod rockerborgen i Østerstræde.

Foreløbigt er seks personer varetægtsfængslet i forbindelse med konflikten. De er ikke alle sigtet for det samme, men sigtelserne lyder på drabsforsøg, grov vold og ulovlig våbenbesiddelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk