19. april 2019
Knud sendte lørdag eftermiddag en lille hilsen til Holbæk, hvor vand blev presset ind i fjorden og videre ind i havnen, så broer blev oversvømmet. Foto: Tove Bonnichsen
gallery icon

Se billedserie

Knud sendte lørdag eftermiddag en lille hilsen til Holbæk, hvor vand blev presset ind i fjorden og videre ind i havnen, så broer blev oversvømmet. Foto: Tove Bonnichsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Med højvandet hilsen fra stormen Knud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med højvandet hilsen fra stormen Knud
Holbæk - 22. september 2018 kl. 19:20
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knud gav jyderne vindstød af storm- og enkelte steder orkanstyrke. Her i Holbæk sendte Knud en forsinket, men højvandet hilsen lørdag eftermiddag.

Vandet steg stille og roligt fra tidlig lørdag morgen til omkring klokken 19. Ejerne af skibe langs kajen måtte træde op og ikke ned, som de plejer.

Både i Holbæk og på Orø lå bådene højt, da vandet på et tidspunkt kun var knap 20 centimeter fra kajkanten.

- Vi er heldige, at der ikke blæser en strid storm samtidig, for det ville give mere pres på vandet og bådeejerne problemer Færgen generes ikke af højvande og sejler, så længe kajområdet ikke er oversvømmet, forklarer overfartsleder Lars Hansen.

Vandet begyndte at stige fra 04.00 lørdag morgen, omkring klokken 12 var vandstanden cirka et meter over daglig vande. Derefter faldt vandstanden lidt, for igen at nå omkring en meter ved 17-tiden. Klokken 19 var meldingen, at nu havde det toppet.

Ved Tyrkisk Bad blev der holdt nøje øje med vandstanden. I 2013 fulgte en stormflod efter orkanen Bodil, men Knud nåede aldrig Bodils cirka 1,80 meter over daglig vande.

Fjordstien blev dog forvandlet til en bæk, mens Tyrkisk Bad undgik en oversvømmelse som i 2o13, lød det fra en lettet leder af Sidesporet, Kasper Lomholdt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk