1. december 2020
Mavedans er for alle aldre og alle størrelser, noterer Holbæk Mavedanserforening. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Mavedans er for alle aldre og alle størrelser, noterer Holbæk Mavedanserforening. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mavedans blev til havedans

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mavedans blev til havedans
Holbæk - 31. juli 2020 kl. 14:57

De 135 medlemmer af Holbæk Mavedanserforening er kommet stærkt igen efter corona-nedlukningen - godt hjulpet på vej af det faktum, at mave­dans er solodans og dermed corona-­sikkert.

Sjovest er det dog, når man er flere i gang på samme tid. Og mavedanserforeningen har plads til flere - der er ny sæsonstart den 17. august.

Der har været mavedans og mavedansere i Holbæk siden 1998. I 2015 stiftede en lille gruppe af dansere Holbæk Mavedanserforening, og siden har foreningen vokset sig stor.

Under corona-karantænen måtte foreningen ligesom alle andre idrætsforeninger indstille alle aktiviteter.

Foreningen gav alle pengene tilbage for den aflyste undervisning i marts og april.

Foreningens økonomi var heldigvis god og stabil, så man kunne godt give penge tilbage uden at sprænge budgettet, fortæller foreningens formand, Anna Barner Sarp. For medlemmerne blev det dog en kedelig ufrivillig pause, selv om de fleste fortsatte træningen hjemme på stuegulvet. Mange benyttede sig også af de mange muligheder for at få mavedanser­undervisning online, som findes i mavedansermiljøet, tilføjer Anna Barner Sarp.

Det ændrer dog ikke på, at det nu engang er sjovest at være flere sammen. Og her begyndte det at lysne fra 1. maj. Nu måtte man gerne mødes og danse 10 personer sammen, men stadig kun udendørs. Og hvordan fikser man lige den? Man forvandler mavedans til havedans.

- Jeg inviterede til have-­træf hjemme i min egen private baghave. Holdene mødtes ét efter ét og dansede sammen på græsset i et par timer. Det var mægtig hyggeligt og livsbekræftende at danse sammen igen efter den lange pause. Mine naboer tog det heldigvis rigtig pænt. Det var jo en helt usædvanlig situation, fortæller Anna Barner Sarp.

Den 17. august starter den nye sæson, og samme dag starter også et nyt hold for absolutte begyndere.

Læs mere i fredagens udgave af Nordvestnyt.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk