18. oktober 2019
Den 26-årige mand, der tirsdag blev sigtet for drabsforsøg, er allerede fængslet i en anden sag med relation til efterårets konflikt i Holbæk.
Den 26-årige mand, der tirsdag blev sigtet for drabsforsøg, er allerede fængslet i en anden sag med relation til efterårets konflikt i Holbæk.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mand sigtet for økseoverfald var allerede bag tremmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mand sigtet for økseoverfald var allerede bag tremmer
Holbæk - 08. januar 2019 kl. 11:52
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 26-årig mand fra Holbæk er tirsdag formiddag blevet varetægtsfængslet frem til den 5. februar. Midt- og Vestsjællands Politi sigter ham for drabsforsøg på en 18-årig mand, der sammen med to jævnaldrende blev overfaldet med en økse ved et busstoppested i Havevang i Holbæk 7. oktober.

arrow Læs også: Overfald med økse og hammer: Nu begynder retssag mod Bandidos

I grundlovsforhøret, der blev holdt for lukkede døre, fandt dommeren kun grundlag for at fængsle den 26-årige for grov vold i gentagelsestilfælde og ikke for drabsforsøg. Det oplyser anklager Rune Rydik til dagbladet Nordvestnyt og sn.dk.

Den 26-årige blev formelt anholdt og sigtet i sagen fra Havevang tirsdag morgen. Men han var allerede i politiets varetægt, idet han siden midten af oktober har været varetægtsfængslet i en anden sag.

Den sag er, ligesom drabsforsøget i Havevang, en del af efterårets voldelige konflikt mellem en løs gruppering af personer med tilknytning til Vangkvarteret og rockergruppen Bandidos' afdeling i Holbæk.

Ifølge Nordvestnyts oplysninger handler den anden sag om en episode den 16. oktober om eftermiddagen, hvor den 26-årige sammen med tre andre mænd jagtede fire personer rundt i Holbæk midtby.

Ifølge sigtelsen var de fire forfølgere bevæbnet med blandt andet en pistol, knive, økse og baseballbat, og de er således sigtet for både trusler og ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Foruden den 26-årige er to mænd på 22 og 24 år fængslet i den sag.

I sagen om drabsforsøget i Havevang 7. oktober er den 26-årige holbækker den fjerde person, der bliver varetægtsfængslet. Få dage efter overfaldet blev en 20-årig mand med relation til Bandidos varetægtsfængslet for sin rolle i overfaldet. Efterfølgende er også to mænd på 26 og 29 år blevet sigtet og fængslet i sagen.

I alle tilfælde lyder sigtelsen på drabsforsøg, men i lighed med den 26-årige er de sigtede fængslet på mistanke om grov vold.

Ved tirsdagens grundlovsforhør gentog anklager Rune Rydik politiets tidligere udmelding om, at der kan have medvirket op mod 15 gerningsmænd i økseoverfaldet i Havevang. Derfor har alle retsmøder været holdt for lukkede døre, og det gjaldt også grundlovsforhøret tirsdag.

Episoden i Havevang 7. oktober var en af de første i konflikten mellem grupperingen fra Vangkvarteret og Bandidos. Foruden den 18-årige, der blev slået i hovedet med en økse og fik en flænge på syv centimeter, blev hans to jævnaldrende kammerater slået i ryggen med ukendte slagvåben, da op mod 15 personer pludselig ankom i biler og overfaldt de tre.

arrow Bandidos-folk risikerer dobbelt straf og opholdsforbud
11. april 2019 kl. 13:32 Opdateret: kl. 12:01
arrow Konflikt i Holbæk: Mand fængslet for økseoverfald
21. november 2018 kl. 11:35 Opdateret: kl. 14:04
arrow Fængslet for overfald og drabsforsøg
10. oktober 2018 kl. 20:43 Opdateret: kl. 07:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk