2. juni 2020
Bevæbnet politi mandag eftermiddag og aften i flere timer til stede i Akselholm, mens man ledte efter den 42-årige mand, der nu er sigtet for drabsforsøg.
gallery icon

Se billedserie

Bevæbnet politi mandag eftermiddag og aften i flere timer til stede i Akselholm, mens man ledte efter den 42-årige mand, der nu er sigtet for drabsforsøg.
Foto: Johnny D. Pedersen - Skadestedsfotograf.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mænd var i konflikt før skudepisode i landsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mænd var i konflikt før skudepisode i landsby
Holbæk - 10. april 2019 kl. 11:17
Af Palle Mogensen og Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De to mænd, der mandag eftermiddag var henholdsvis gerningsmand og offer i en skudepisode i landsbyen Akselholm ved Jyderup, kendte hinanden i forvejen og havde en konflikt. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til dagbladet Nordvestnyt onsdag.

arrow Læs også: 43-årig dømt for drabsforsøg på bekendt: Så mange år skal han i fængsel

- Der er en intern konflikt mellem de to mænd. Jeg kan ikke komme nærmere ind på, hvad konflikten handler om, men jeg kan i hvert fald sige, at vi ikke kan knytte de to mænds konflikt til andre bandekonflikter. Heller ikke den tidligere konflikt i Holbæk, siger politiets kommunikationsmedarbejder, Charlotte Tornquist, med henvisning til sidste efterårs konflikt i Holbæk mellem Bandidos og en gruppering fra Vang-kvarteret.

Ved skudepisoden blev en 43-årig mand fra Kongens Lyngby livsfarligt kvæstet, da han blev ramt i blandt andet ansigtet af skud fra et haglgevær, som blev affyret af den 42-årige mand, der bor på gerningsstedet.

Politiet mener, at den skuddramte 43-årige, der nu er uden for livsfare, var til stede på adressen i Akselholm i forbindelse med den påståede konflikt med den 42-årige beboer.

Der har på Facebook været flere kommentarer om, at den 43-årige mand skulle være lærer på Behandlingsstederne Søbæk i Jyderup.

Erik Filthuth, leder af Søbæk, bekræfter over for Nordvestnyt, at den 43-årige har været ansat de seneste to måneder, men at han nu ikke længere arbejder på Søbæk.

Hans tilstedeværelse på adressen i Akselholm har ikke haft noget at gøre med hans ansættelse på Søbæk, siger Erik Filthuth.

Hos politiet ser man heller ikke umiddelbart nogen sammenhæng mellem den 43-åriges ansættelse i Jyderup og skudepisoden mandag eftermiddag.

Den 42-årige mand blev efter et lukket grundlovsforhør tirsdag varetægtsfængslet i fire uger frem til den 7. maj.

Han nægter sig skyldig i drabsforsøg på den 43-årige mand fra Kongens Lyngby, men han erkender grov vold.

Sn.dk skrev tirsdag, at den 42-årige blev anholdt på gerningsstedet mandag aften klokken 19.22 - mere end tre timer efter skudepisoden.

Onsdag præciserer Midt- og Vestsjællands Politi, at anholdelsen skete et andet sted, men dog i nærheden af gerningsstedet.

- Han var flygtet fra stedet og havde gemt sig et sted i området, og det er så først nogle timer senere, at vi finder frem til ham, siger Charlotte Tornquist til Nordvestnyt onsdag.

I de mellemliggende timer var der et større opbud af svært bevæbnede politifolk i og omkring Akselholm, men selve anholdelsen foregik ifølge politiet uden dramatik.

arrow Skudepisode i lille by: Nu venter kun rettens afgørelse
28. januar 2020 kl. 09:10 Opdateret: kl. 08:56
arrow Vidner: Skudoffer kom ofte på stedet
21. januar 2020 kl. 14:13 Opdateret: kl. 11:46
arrow Tilfældige bilister blev ufrivilligt blandet ind i skudepisode
21. januar 2020 kl. 11:37 Opdateret: kl. 11:31
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk