20. juni 2021
Lis Sølvmose holder foredrag om en lokal fattiggård, der i en årrække blev drevet af hendes mormor og morfra. Privatfoto
Lis Sølvmose holder foredrag om en lokal fattiggård, der i en årrække blev drevet af hendes mormor og morfra. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalhistorisk foredrag: Ulykkelige skæbner fra fattiggården

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalhistorisk foredrag: Ulykkelige skæbner fra fattiggården
Holbæk - 04. november 2017 kl. 22:00

Den 6. november klokken 19.00-21.00 indbyder Tornved Lokalhistoriske Forening til endnu et spændende foredrag i Skarridsøsalen.

Her vil Lis Sølvmose fortælle om livet i og omkring Brokøb Fattiggård.

I 1870 købte Jyderup-Holmstrup en gård i Brokøb og indrettede den til fattiggård. Som sådan fungerede den indtil 1942. Mange ulykkelige skæbner har haft til huse her i årenes løb, blandt andet tyven og pyromanen Jens Nielsen og hans mor. Hvis man som beboer skulle have lyst til at sende et postkort ud i verden for at fortælle om sin »lykkelige« tilværelse, var der som fotoet viser mulighed for det!

Gården ligger der stadig, nu med navnet Nelholtgården, Åmosevej 53.

Lis Sølvmoses mormor og morfar var i en årrække bestyrerpar på fattiggården. Her voksede deres fire døtre op. Sådan kom fattiggårdens historie og Lis Sølvmoses familiehistorie til at vokse sammen i en længere periode.

I foredraget kommer hun ind på fattiggårdens historie, dagliglivet for såvel beboere som de ansatte, det omgivende samfund og ikke mindst fattiggårdens mange andre funktioner i lokalsamfundet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk