19. oktober 2019
I 2017 rykkede de første elever fra Holbæk By Skole ind på det tidligere Holbæk Seminarium i Holbæk. Foto: Peter Andersen
I 2017 rykkede de første elever fra Holbæk By Skole ind på det tidligere Holbæk Seminarium i Holbæk. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokaler giver skoleelever problemer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaler giver skoleelever problemer
Holbæk - 06. december 2018 kl. 16:21
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalenderen viser vinter, og derfor er det selvsagt en god idé at pakke sig godt ind, når man skal udenfor. Det er dog de færreste, som beholder huen, vanterne og overtøjet på, når de kommer indenfor.

Det er ikke desto mindre dét, en del af de ældste elever på Holbæk By Skole har været nødsaget til at gøre i flere tilfælde. Byskolens 9. klasser fra afdeling Bjergmarken holder nemlig til på det tidligere Holbæk Seminarium. Og her har der været store problemer med varmen i den seneste tid.

- De fire lokaler, vi bruger, er ikke optimale. Og det har været så koldt i år, at eleverne et par dage været nødt til at sidde med hue og vanter på. Det har ikke været tilfredsstillende hverken for lærernes arbejdsklima eller for elevernes undervisning, fortæller Morten Mygind Jensen, som er leder på Holbæk By Skole.

Manglen på varme er ikke den eneste udfordring, byskolen slås med på seminariet. Blandt andet volder akustikken også problemer, bekræfter skolelederen.

En fredet bygning
Det er afdelingen Vækst og bæredygtighed i Holbæk Kommune, der tager sig af opgaver, der har med bygninger at gøre.

Afdelingsleder i kommunal drift i Vækst og bæredygtighed Kasper Enevoldsen fortæller, at der i den seneste tid har været ekstra koldt på seminariet. Det skyldes, at der har været nogle tekniske fejl i det netværk, der styrer varmen.

- Det er ikke tilfredsstillende, at vi har nedbrud på varmen. Omvendt ved vi også alle sammen, at de ting sker en gang imellem. Vi handler selvfølgelig på det, og vi er i fuld gang med at få det udbedret, siger Kasper Enevoldsen, som ikke forventer, at det vil kræve en stor investering af styr på de konkrete varmeproblemer.

De generelle rammer på seminariet giver dog også en række udfordringer både med temperaturerne og eksempelvis akustikken.

Det hænger sammen med selve bygningen og den måde, den blev bygget på i 1965. Samtidig er seminariet fredet, og derfor er det grænser for, hvor mange ændringer man kan lave.

I morgen, fredag, mødes Holbæk By Skoles leder og medarbejdere fra Vækst og bæredygtighed med henblik på at finde løsninger på problemerne på seminariet.

Læs mere om historien i dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk