20. november 2019
Holbæk Garden fotograferet i sidste uge under forberedelserne til DM for bygarder, hvor det blev til en fjerdeplads. Tambourmajor Mathilde Sørensen (i midten) klarede sig også flot.
Holbæk Garden fotograferet i sidste uge under forberedelserne til DM for bygarder, hvor det blev til en fjerdeplads. Tambourmajor Mathilde Sørensen (i midten) klarede sig også flot.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokale musikkorps delte placering ved DM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokale musikkorps delte placering ved DM
Holbæk - 08. juli 2019 kl. 14:15
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 2015 sad Holbæk tungt på DM for bygarder, idet Holbæk Garden i den samlede konkurrence vandt guld og det Holbæk-baserede trommekorps Nuclear Devils Drum Band Denmark tog sølvmedaljen med hjem fra Brøndby.

arrow Læs også: Coach hjælper Holbæk Garden ved DM

Helt så godt gik det ikke i den forgangne weekend, hvor der blev holdt DM for bygarder 2019 i Vejen i Sydjylland. Her blev det til en delt fjerdeplads for de to lokale Holbæk-korps. »Hjemmeholdet« Vejen Garden vandt guld, mens Slagelse Garden og Roskilde Garden tog de øvrige podiepladser.

I alt 30 musikkorps fra hele landet i deltog danmarksmesterskaberne i Vejen. Konkurrencen holdes hver andet år, og den er bygget op om, at de deltagende garder dyster mod hinanden i forskellige discipliner. Det samlede resultat af en række af disse konkurrencer afgør, hvem der kan kalde sig danmarksmester for bygarder.

Holbæk Garden som helhed klarede sig bedst i kategorien tattoo/show, der er en særlig opvisningsdisciplin. Her blev det til en tredjeplads.

I samme konkurrence opnåede Nuclear Devils Drum Band Denmark en femteplads.

Omvendt var Nuclear Devils Drum Band Denmark bedst af de to i disciplinen »bymarch«, hvor det blev til henholdsvis en fjerde- og sjetteplads til de to lokale musikkorps.

Undervejs stillede de også op i lidt forskellige konkurrencer. Nuclear Devils Drum Band Denmark er, som navnet antyder, et udpræget trommekorps, og gruppen dystede derfor i kategorien koncert for trommekorps, hvor det blev til en tredjeplads.

Holbæk Garden opnåede også en tredjeplads i kategorien koncert for harmoniorkestre, men det blev til en fjerdeplads i koncert for tambourkorps. Det bedste af de to resultater talte med i det samlede DM-resultat.

På det individuelle plan markede Holbæk Garden sig også i toppen af konkurrencen.

Gardens tambourmajor Mathilde Sørensen kunne rejse hjem fra Vejen med to andenpladser i disciplinerne tambourmajor tattoo og tambourmajor bymarch. I begge tilfælde fik hun gulddiplom, og i tattoo endda med udmærkelse.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk