12. december 2018
Bedemand Elsebeth B. Andersen har inviteret Grethe Nordal (th.) til at være første udstiller i sit nye forretningslokale. De ses her med bedemandsassistenten Pia Wieth (tv.). Foto: Elisa Hauerbach
gallery icon

Se billedserie

Bedemand Elsebeth B. Andersen har inviteret Grethe Nordal (th.) til at være første udstiller i sit nye forretningslokale. De ses her med bedemandsassistenten Pia Wieth (tv.). Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal kunstnerisk ildsjæl udstiller hos begravelses-forretningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal kunstnerisk ildsjæl udstiller hos begravelses-forretningen
Holbæk - 13. januar 2018 kl. 09:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har længe været vist kunst i vinduerne hos Mørkøv - Jyderup Begravelsesforretning, men den lokale, kunstneriske ildsjæl Grethe Nordal er første udstiller i forretningens nye facadevinduer.

- Det er en dejlig placering og billederne præsenterer sig rigtig godt her, siger kunstneren om vinduespladsen, der ligger ud mod Holbækvej i Jyderup.

Bedemand Elsebeth B. Andersen er selv glad for de to nye facadevinduer, der begge har plads til billeder i varierende størrelser.

- Jeg kan så godt lide at være med til at give byen liv og spræl. Grethe hænger derfor også nogle billeder op i mine gamle facadevinduer, der ligger rundt om bygningens hjørne, fortæller Elsebeth B. Andersen.

Engageret kunstner
En af de mange definitioner på begrebet »kunst« er at en kunstner bearbejder sine egne indtryk og formidler dem som udtryk, der starter en tankerække eller tænder en følelse hos betragtere af værket. Man berøres af kunsten, især hvis kunstneren har skabt sit værk fordi vedkommende ikke kunne lade være, og sådan er det med Grethe Nordal. Hun hverken kan eller vil lade være med at være skabende kunstner, heller ikke selv om kalenderen påstår at hun for længst har passeret pensionsalderen.

-Jeg har tegnet, malet og modelleret, helt fra jeg var en lille pige på omkring fire år. Da jeg var 16 fik jeg undervisning og som 17.årig havde jeg min første censurerede udstilling. Jeg startede som portrættegner, men det virkede for fastholdende, med låste og definerede motiver. De sidste mange år har jeg malet billeder uden personer, for beskueren skal selv være mennesket og billedet et landskab af farver man kan gå på opdagelse i, siger Grethe Nordal.

Hendes kreative fortid ligger blandt andet i Hjembæk, på den skole, der i dag er Hjembæk Efterskole.

Jeg blev selv uddannet som billekunstner og lærer i faget. Lærergerningen blev brugt på skolen, som vi selv boede på og kørte som en daghøjskole for voksne kursister. Efterfølgende har jeg undervist på Vallekilde Højskole og på en børnebilledskole, der holdt til på Svinninge Skole. Da jeg holdt op med at undervise og vi flyttede fra skolen til Jyderup, fik jeg mit eget atelier og fik plads til at lave større billeder. Nu har jeg omkring 100 værker der lånes ud til udstillinger. I øjeblikket hænger mine billeder blandt andet på Odsherreds rådhus i Højby. Nogen gange tilbyder jeg selv at udstille og andre gange bliver jeg inviteret, som her hos bedemandsforretningen. Det har jeg i øvrigt prøvet et par gange før, for flere år siden, fortæller Grethe Nordal.

Alle de udstillede billeder er til salg. Mørkøv- Jyderup Bedemandsforretning ligger på adressen Holbækvej 14 i Jyderup.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk