22. september 2021
Sune Lyster (tv.) og Theis Mølstrøm Christensen er de to hjerner og hænder bag Escapeables mobile escape rooms. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Sune Lyster (tv.) og Theis Mølstrøm Christensen er de to hjerner og hænder bag Escapeables mobile escape rooms. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løs kassens mysterier og slip fri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Løs kassens mysterier og slip fri
Holbæk - 28. juli 2021 kl. 12:10
Af Jeppe Hee Rømer

Pandelampens lysstråle gennemborer kun lige præcis mørket. For enden af lyskeglen står en aflang metalkasse på et bord. I baggrunden høres lyden af det boblende dyb.

Min notesblok er blevet væk, og for at få den tilbage og gennemføre interviewet med duoen bag Escapeable skal jeg løse kassens gåder. Tiden startes. 00:01 ... 00:02 ... 00:03 ...

Det foregår i værkstedet på den nedlagte Butterup Skole, hvor Theis Mølstrøm Christensen, den ene af mændene bag Escapeable, bor. Det er dog ikke her, andre vil prøve kræfter med kassens gåder, for Escapeables koncept er at flytte mysteriet ud på arbejdspladser og i mødelokaler.

Nu står kassen i værkstedet, og jeg åbner den for at finde min notesblok. Der ser jeg tre hængelåse, og hvad der ligner en skruetrækker.

Knap 10 minutter senere har jeg fået arbejdet mig ned gennem kassens tre lag og står med min blok i hånden. Interviewet kan begynde.

Escapeable er startet af Theis Mølstrøm Christensen og Sune Lyster og tager sit udgangspunkt i såkaldte escape rooms, hvor man skal løse opgaver og gåder på tid for til sidst at nå frem til sit ønskede objekt. Det nye ved Escapeable er dog, at det er mobilt i forhold til andre escape rooms.

Escapeable tilbyder at omdanne kedelige mødelokaler til en mystisk u-båd. Netop mødet med det ukendte kan være svært for voksne, forklarer Sune Lyster:

- Voksne opfinder tit problemer, der ikke er der, når de møder noget ukendt. Derfor kan det faktisk være sværere for voksne end børn at løse opgaverne, fordi børn er mere intuitive, siger han og fortæller, at nye ideer til kassens gåder altid testes på hans børn på 8 og 11 år.

De to venner mødte hinanden under optagelserne til et tv-program. Sune Lyster, der er uddannet musiker, bor i Bjergsted, mens filminstruktør Theis Mølstrøm Christensen for lidt over tre år siden flyttede til den gamle skole i Butterup.

Til en sommerfest for tre år siden lavede de to et escape room af papkasser, hængelåse, og hvad de ellers havde ved hånden. Det blev så stor en succes, at de fik lyst til at gøre mere ud af det.

Det var dog først, da landet blev lukket ned i marts sidste år, at de fik tiden til for alvor at udvikle konceptet. Da der blev åbnet i maj i år, var de klar til at rykke ud. Siden har der været omkring 300 igennem Escapeables escape room.

- Vi har ligget lang tid i inkubatoren for at teste og udvikle, så da de åbnede op, var vi klar, fotæller Theis Mølstrøm Christensen.

Hos Escapeable køber virksomheder adgang til Escape­ables to escape-kasser. Hver kasse har været afprøvet af mindst 100 personer, før de tages i brug for at sikre, at det hele er intuitivt, og alle kan være med.

Derudover sørger de to udviklere også for, at medarbejderne har en god dag og udvikler sig på områder som teambuilding og samarbejde. Her spiller legen en hovedrolle.

- Man smider alle hæmningerne, når man leger, og derfor får man den rå og upolerede version. Det gælder både de positive og negative sider, fortæller Sune Lyster.

Begge har forskellige lederuddannelser, og derfor kan de ikke kun levere en sjov oplevelse, men også udvikling for virksomheden og dens medarbejdere.

Vejen til, hvor Escapeable er nu, har på mange måder også været en leg for Theis Mølstrøm Christensen og Sune Lyster. Selvom det også har været hårdt arbejde.

De skyder på, at de hver har brugt i hvert fald 500 timer på at udvikle og lave de to escapekasser. Ved siden af deres fuldtidsjobs. Blandt andet derfor, har Sune Lyster nu sagt sit job op for at hellige sig 100 procent til Escapeable.

Under interviewet bliver Theis Mølstrøm Christensen pludselig inspireret af sine briller - kan de mon bruges til en fremtidig kasse?

Den måde at tænke på er blevet en del af deres liv.

- Theis er en popcornmaskine af ideer. Der er det mit arbejde at være mere tør og skrabe de brændte popcorn fra, griner Sune Lyster.

Samarbejdet er netop vigtigt for dem, fordi man skal være gode sammen, når man arbejder så tæt og så meget sammen.

Samtidig ved de, hvor vigtigt samarbejde er, når det gælder om at løse kassens mysterier.

- Det er helt tydeligt, at dem, der kommunikerer bedst, får den bedste tid, fortæller Theis Mølstrøm Christensen.

De to bag Escapeable har ikke brugt en krone på markedsføring. Det hele foregår mund til mund.

Fuldt booket
Prisen varierer alt efter arrangementets størrelse, og hvad der ønskes, men uanset hvad er firmaet fuldt booket et godt stykke ind i oktober, og derfor er næste skridt at udvide, så der både er flere kasser og instruktører og dermed også mulighed for at tage flere jobs.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk