22. august 2019
Busslusen i Ladegårdsparken i Holbæk er en lille del af en omfattende renovering og løft af boligkvarteret. Desværre virker systemet kun sporadisk og er ent af mange punkter i en tvist mellem Holbæk Boligselskab og hovedentreprenøren.
gallery icon

Se billedserie

Busslusen i Ladegårdsparken i Holbæk er en lille del af en omfattende renovering og løft af boligkvarteret. Desværre virker systemet kun sporadisk og er ent af mange punkter i en tvist mellem Holbæk Boligselskab og hovedentreprenøren.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lejere risikerer huslejestigning på 50 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lejere risikerer huslejestigning på 50 millioner kroner
Holbæk - 11. august 2018 kl. 09:36
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En omfattende renovering og ombygning af Ladegårdsparken i Holbæk er endt i en tvist om udbedring af byggefejl for 50 millioner kroner. Taber Holbæk Boligselskab tvisten, er der kun lejerne til at betale, siger boligselskabets formand, Michael Rasmussen.

Boligselskabet har siden 2015 kæmpet for at få fejl og mangler udbedret af hovedentreprenøren MT Højgaard.

Noget er erkendt, men ikke de tungeste poster, beklager han. Og nu ender sagen i voldgiftsretten. Der er skrevet en foreløbig klagesag med krav for 50 millioner kroner.

- Parterne har travlt med at vaske hænder og skyde ansvaret fra sig. Hvem har ansvaret og skal betale, det diskuterer de lige nu, siger Michael Rasmussen til Nordvestnyt lørdag.

Der vil altid være fejl og mangler i en renovering, tilføjer han. Det største problem er tagkonstruktionen, hvor det regner ind ved solfangerne.

En i kroner og ører mindre fejl har siden 2015 givet gener og skabt farlige situationer, fordi bilister ikke respekterer et forbud mod gennemkørsel.

Kun busser må køre igennem, men de to automatiske spærrestolper, der sænker sig, når bussen nærmer sig, fungerer kun sporadisk og slet ikke med temperatur over 20 grader.

Derfor er systemet lukket ned for at undgå, at stolperne hæver sig, mens busser kører over, som det skete to gange i 2015.

Når busslusen ikke virker, benytter personbiler og varebiler Ladegårdsparken som smutvej til for eksempel Holbæk By Skole afdeling Absalon, svømmehallen og brugsen.

Men heller ikke alle beboere i Ladegårdsparken respekterer skiltningen, beklager afdelingsformand Uffe Frejdal Nielsen.

Busserne tager hensyn, men mange bilister kører stærkt, og det er farligt for de mange børn, der bor i kvarteret.

Systemet bliver lavet, men først til efteråret, og nu begynder et nyt skoleår. Han forudser en øget trafik af fortravlede forældre med deres børn i bilerne skabe farlige situationer for de elever, der stadig cykler i skole.

Derfor har Uffe Frejdal Nielsen opfordret politiet til i en periode at komme og sikre skolevejen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk