19. januar 2020
Den forsvarende vinder af DM i kæmpegræskar Lasse Blach sender en bøn om godt sommervejr til vejrguderne, hvis mesterskabet skal forsvares med ære. Sidste år vejede hans græskar over 500 kilo.
gallery icon

Se billedserie

Den forsvarende vinder af DM i kæmpegræskar Lasse Blach sender en bøn om godt sommervejr til vejrguderne, hvis mesterskabet skal forsvares med ære. Sidste år vejede hans græskar over 500 kilo.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lasse håber på bedre vejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lasse håber på bedre vejr
Holbæk - 19. juli 2019 kl. 14:30
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år tog debutanten Lasse Blach fra Store Merløse fusen på græskar-eliten, da han sammen med sit græskar slog Danmarksrekorden og nappede DM-titlen i Kæmpegræskar i Tivoli.

Vægten var på 589,4 kilo.
Det, som gjorde præsta­tionen ekstra imponerende, var, at Lasse Blach havde dyrket rekordgræskarret på friland, mens konkurrenterne havde dyrket deres græskar i et drivhus.

Det lykkedes for Lasse Blach, fordi de rette omstændigheder som masser af varme og høj sol var til stede.

Succesen kalder på gentagelse, men præmisserne har i år været ganske anderledes. Og foreløbig er hans bedste græskar 49 kilo bagud i forhold til samme tid sidste år.

- Jeg håber, at vejret snart bliver lidt varmere, men jeg tager det meget stille og roligt indtil videre. Vejret er jeg ikke herre over. Der skal bare godt med smæk på solen, så er jeg fortrøstningsfuld, siger Lasse Blach.

Det kolde forår medførte, at Lasse bevidst trak tiden, inden han såede sit frø i jorden. Det skete i maj i år, en måned senere end sidste år. Den forsinkede såning handler om, at nattemperaturen helst ikke må komme ned under 10 grader, for så kan græskarret få problemer med at tage på i vægt og overleve i jorden.

Lasses skæbne bliver afgjort ved DM i oktober i Tivoli.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk