19. oktober 2019
Der var god interesse for at høre nærmere om spildevandsprojektet og stille spørgsmål, da Fors A/S havde opstillet en informationsstand ved gadekæret i Brorfelde. Foto: Fors A/S
Der var god interesse for at høre nærmere om spildevandsprojektet og stille spørgsmål, da Fors A/S havde opstillet en informationsstand ved gadekæret i Brorfelde. Foto: Fors A/S
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landsby skal kloakeres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landsby skal kloakeres
Holbæk - 11. juli 2019 kl. 06:30
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Midt i august ventes arbejdet med spildevandskloakeringen i Brorfelde at gå i gang. Projektet skal efter planen være afsluttet sidst på året, skriver dagbladet Nordvestnyt onsdag.

Klokeringen har været planlagt i nogle år, men er af forskellige årsager blevet udskudt. Senest har der været udfordringer med at finde en placering til hovedpumpestationen. Løsningen er blevet, at hovedpumpestationen placeres på området ved Brorfelde Observatorium

Den midlertidige byggeplads i projektperioden placeres mellem Brorfeldevej og hovedpumpestationen.Efter byggeperioden retableres området, og der vil samtidig komme lidt ekstra krat omkring hovedpumpestationen, så den ikke vil være synlig fra vejen.

For at fortælle om projektet havde ­forsyningsselskabet Fors A/S for nylig opsat en informationsstand ved landsbyens gadekær. Her blev der budt på kaffe og kage, og beboerne havde mulighed for at få svar på deres spørgsmål.

Hidtil har de enkelte husstande haft deres egne løsninger for spildevandet i form af septiktanke. Herfra udledes spildevandet via dræn ud i småsøer, åer og lavninger for til sidst at ende i Regstrup Å

Det er 17 ejendomme, der kobles på det offentlige spildevandssystem, og der klargøres for tilslutning til yderligere to ejendomme.

­Spildevandskloakeringen
betyder, at det gamle og underdimensionerede renseanlæg ved observatoriet kan nedlægges. Det har ikke kapacitet til at håndtere det stigende antal arrangementer på stedet.

Når det nye projekt er gennemført, vil spildevandet fra Brorfelde blive pumpet til Igelsø, hvorfra det ledes videre til Regstrup Renseanlæg.

Kloakeringen i Brorfelde betyder, at hver boligenhed skal betale et tilslutningsbidrag på 38.705 kroner, inklusiv moms. Desuden skal grundejerne selv betale udgifterne til en ledning på deres egen grund.

Fors A/S har holdt licitation, og tilbuddene gennemgås i disse uger for at vælge entreprenøren til opgaven.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk