21. oktober 2019
Tyveknægten er fanget. »Rasmus Messi« får helt fortjente klap for indsatsen.
gallery icon

Se billedserie

Tyveknægten er fanget. »Rasmus Messi« får helt fortjente klap for indsatsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Landbetjent anholder grisetyv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landbetjent anholder grisetyv
Holbæk - 11. juli 2019 kl. 14:25
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En svært bevæbnet grise-tyv og gidsel-tager blev onsdag først på eftermiddagen opsporet, overmandet og ført i detentionen i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk.

Det klarede flere i fællesskab. Den ene var landsbyens Laurits Betjent.

En anden var politihunden »Rasmus Messi« - og så var det ikke mindst en stor gruppe drenge og piger, der optog jagten på både gerningsmand og beviser i krat, skov, i nærheden af en sø for til slut at se »Rasmus Messi« indhente tyveknægten, der påstod, at han var ude for at skaffe mad til kone og 12 børn.

Det hele var en del af Andelslandsbyens arrangement »Gris på gavlen«, hvor børn kunne samle point ved at klare opgaver i skoletjenesten, på husmandsstedets gårdsplads og i husmandsstedets køkken, i brugsforeningen, i legetøjshandlen og på sygestuen.

Laurits Betjent - alias Bjarne Langholm, tidligere politibetjent - har mange gange før været på forbryderjagt i Nyvang, men det var første gang, han måtte have hjælp til at fange en grise-tyv, der ydermere havde taget en ambulancefører som gidsel på et tidspunkt.

Grise-tyven - det var Torben Christiansen fra Grevinge - der havde dén rolle, havde faktisk været ret sjusket under tyvetogtet. Undervejs mistede han to pistoler, tre dolke, nøgle, handsker og ur.

»Rasmus Messi« fandt det hele - til børnenes udelte begejstring, og politihunden fik fortjente klap, da det hele var klaret og tyven var bag lås og slå.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk