15. december 2017
En nu tidligere lærer på Andreasskolen i Holbæk er fundet skyldig i at have kysset en elev på munden på et udeareal ved skolen tilbage i januar i år. Han modtog dommen på 14 dages betinget fængsel.
En nu tidligere lærer på Andreasskolen i Holbæk er fundet skyldig i at have kysset en elev på munden på et udeareal ved skolen tilbage i januar i år. Han modtog dommen på 14 dages betinget fængsel.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lærer dømt for at kysse elev

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lærer dømt for at kysse elev
Opdateret 06. oktober 2017 kl. 08:22
Holbæk - 05. oktober 2017 kl. 15:19
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

RETTELSE: Denne artikel er blevet rettet fredag den 6. oktober klokken 8.20. I den oprindelige artikel var den dømtes alder angivet til at være 60 år. Manden er retteligt 70 år. Sn.dk beklager fejlen.

Et øjebliks tilsyneladende tankeløshed kostede onsdag ved Retten i Holbæk en 70-årig mand 14 dages betinget fængsel.

Manden er tidligere lærer på Andreasskolen i Holbæk, og han blev af en domsmandsret fundet skyldig i blufærdighedskrænkelse af en 12-årig elev på skolen, som han kyssede på munden tilbage i januar i år.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Af både den tiltalte mands og pigens forklaring fremgik det, at der var tale om en enkeltstående episode.

Sammen med et par klassekammerater var pigen ved at flytte en stak bøger fra en del af skolen til en anden, og det gik derfor på et udeareal.

- Han (læreren, red.) kom gående hen imod os, og så tog han med sine hænder fat om mit hoved og kyssede mig på munden. Jeg havde bøgerne i hænderne, så jeg kunne ikke gøre noget, og det gik meget hurtigt, lød det i pigens forklaring, der var afgivet til politiet og optaget på video, som så blev afspillet i retten.

Den 70-årige mand havde stort set samme forklaring. Han benægtede, at han havde haft til hensigt at kysse pigen, men han erkendte, at det nok var rigtigt, at det var sket. Han kunne ikke give en forklaring på, hvordan det skete.

- Jeg ved ikke, hvad jeg tænkte. Jeg ville bare lave sjov, men det var det dummeste, jeg nogensinde har gjort. Og det vidste jeg med det samme, sagde manden, der straks modtog dommen.

Pigen og hendes veninder fortalte kort efter om episoden til en anden lærer. Hun gik til skolelederen, der herefter tog en snak med først pigen og dernæst læreren.

Sagens anklager, Anders Rechendorff, spurgte til, hvordan pigen havde det efter episoden.

- Hun var stille og rolig og græd ikke, men hun syntes ikke, at det var rart. Hun gav tydeligt udtryk for, at hun ikke havde lyst til at tale med den pågældende, sagde skoleleder Janne Pedersen i vidneskranken.

Hun forklarede også, at læreren i samtalen med hende gav en beskrivelse af episoden, der svarede til pigens, og at han var ked af, hvad der var sket.

Skoleledelsen så med så stor alvor på sagen, at man samme dag opsagde læreren med øjeblikkelig virkning.

Forklaringerne i retten tegnede et billede af en lærer, der var relativt vellidt, og der er da heller intet der tyder på, at han skal have forsøgt at udsætte andre børn for krænkende adfærd.

Skolelederen betegnede ham som en »venlig morfar-type«, som pludselig ikke havde kunne finde grænsen i en bestemt situation.

Den 70-åriges forsvarsadvokat, Linda Lange Kastholm, argumenterede for frifindelse, fordi manden ifølge egen forklaring ikke havde haft forsæt til at krænke pigen.

Desuden mente forsvareren, at selve episoden, uanset om pigen havde opfattet den som ubehagelig, ikke havde været af seksuelt tilsnit.

Anklager Anders Rechendorff medgav, at sagen var »i den lave ende«, men at manden som lærer havde et særligt ansvar for ikke at bringe sig i en sådan situa- tion.

Det sidste gav domsmandsretten ham ret i og dømte den 70-årige for blufærdighedskrænkelse af pigen, idet retten lagde pigens og til dels mandens egen forklaring om, at han havde holdt sine hænder omkring pigens hoved og kysset hende, til grund for dommen.

Manden er ikke tidligere straffet, og sagens parter var enige om, at de 14 dages fængsel kan gøres betinget af, at han ikke begår ny kriminalitet i det næste år.

Han skal betale sagens omkostninger, men fra pigens families side er der ikke fremsat noget krav om erstatning til pigen, som det ellers ofte ses i sager om blufærdighedskrænkelse, skriver Nordvestnyt torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk