17. september 2021
Det tidligere elværk i Tølløse skal omdannes til et røgeri/charcuteri. Nu har LAG Midt- og Nordvestsjælland givet 400.000 kroner til projektet. Foto: Sara Lehn
Det tidligere elværk i Tølløse skal omdannes til et røgeri/charcuteri. Nu har LAG Midt- og Nordvestsjælland givet 400.000 kroner til projektet. Foto: Sara Lehn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LAG-penge til røgeri i tidligere elværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LAG-penge til røgeri i tidligere elværk
Holbæk - 11. juni 2021 kl. 10:49
Af Palle Mogensen

Ægteparret Sara og Martin Lehn har fået 400.000 kroner af LAG Midt-Nordvestsjælland til indretning af et røgeri/charcuteri i det tidligere elværk på Sofievej i Tølløse.

De blev ejere af bygningen for nogle år siden, da de overtog matriklen, hvor der ligger flere bygninger.

- Ud over huset, vi bor i, og det tidligere elværk ligger der også en værkstedsbygning på matriklen, fortæller Sare Lehn.

Hendes mand er uddannet kok og har været i faget i 30 år. Han har blandt andet arbejdet en del med charcuteri - altså finere pålæg, der blandt andet bliver røget - og det vil han gerne arbejde mere med.

Derfor har ægteparret planer om at åbne deres eget røgeri/charcuteri og sælge produkterne til restauranter og i forbindelse med private fester.

Det bliver dog ikke inden for den nærmeste fremtid, at ægteparret kommer til at slå dørene op til det nye røgeri/charcuteri.

For det tidligere elværk har gennem årene stået og forfaldet, så det kræver en større renovering, før bygningen er klar til brug.

- Det er ikke noget, der klares i løbet af et par uger. Det kommer til at tage lang tid og noget, der bliver lavet i etaper, fortæller Sare Lehn.

Der uddeles på landsbasis omkring 50 millioner kroner i LAG-midler hvert år.

Pengene går til projekter, som er med til at støtte udviklingen i lokalsamfundene.

Synes du, at kommunen er der for dig?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk