8. juli 2020
Senioranklager Kristian Kirk, Statsadvokaten i København, gik efter en forvaringsdom, men må notere sig, at både byret og landsret idømte pigen en tidsbegrænset fængselsstraf.
Senioranklager Kristian Kirk, Statsadvokaten i København, gik efter en forvaringsdom, men må notere sig, at både byret og landsret idømte pigen en tidsbegrænset fængselsstraf.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kundby-anklager: - Vi har gjort vores pligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kundby-anklager: - Vi har gjort vores pligt
Holbæk - 27. november 2017 kl. 16:39
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I to omgange har anklagemyndigheden fået vendt tommelfingeren nedad til kravet om forvaring, når nævningeting i først Holbæk og nu senest ved Østre Landsret har skullet udmåle en straf til 17-årige Natascha Colding-Olsen for terrorforsøg.

arrow Læs også: Terrordømt fra Kundby tiltalt for forsøg på bestikkelse

Alligevel er senioranklager Kristian Kirk, Statsadvokaten i København, tilfreds med, at Østre Landsret mandag idømte pigen otte års ubetinget fængsel - to år mere end byretten i Holbæk.

- Anklagemyndigheden ankede dommen fra Retten i Holbæk, fordi vi mente at seks års fængsel var i underkanten. Nu har vi fået en skærpelse af straffen, og det var det, vi kom efter, sagde Kristian Kirk efter domsafsigelsen.

Anklagemyndigheden var dog specifikt gået efter at få pigen idømt tidsubestemt forvaring.

- Anklagemyndigheden ville ikke have gjort sin pligt, hvis vi ikke havde taget Retslægerådets vurdering (af pigens farlighed, red.) med i retten. Når Retslægerådet kommer med en så klar vurdering som i denne sag, så er det anklagemyndighedens opgave at få den prøvet ved domstolene. Og det er nu sket i to instanser, pointerede Kristian Kirk med henvisning til, at spørgsmålet har været prøvet i både byretten i Holbæk og Østre Landsret i København.

Senioranklageren havde bedt retten idømme pigen mellem otte og 10 års fængsel, hvis man ikke kunne følge kravet om forvaring.

Med de otte års fængsel fik anklageren ikke den »sikkerhedsventil« indbygget i straffen, som forvaring på ubestemt tid ville have givet. En sådan dom kan nemlig kun ophæves af en domstol efter en grundig lægefaglig vurdering.

- Jeg bad om en sikkerhedsventil, men nu er der en fast bagkant på pigens afsoning. Jeg håber, også som borger i Danmark, at nogen til den tid har gjort op med den personlighed, der har ført pigen til at gøre disse ting, lød det fra Kristian Kirk.

Han hverken kunne eller ville mandag svare på, om anklagemyndigheden eventuelt vil forsøge at få Højesteret til at vurdere strafudmålingen.

Det mest sandsynlige udfald er dog, at der med mandagens dom nu er sat endeligt punktum for den juridiske del af den opsigtsvækkende og langvarige sag, der begyndte i januar 2016 - ltså for næsten to år siden.

arrow Efter trusler: Ikke længere kontakt mellem terrordømt og mentor
11. januar 2019 kl. 10:26 Opdateret: kl. 10:26
arrow Terrordømt fra Kundby nu også dømt for trusler mod sin mentor
10. januar 2019 kl. 14:39 Opdateret: kl. 15:02
arrow Terrordømt fra Kundby: »Har du en skudsikker vest?«
03. januar 2019 kl. 17:07 Opdateret: kl. 13:42
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk