23. oktober 2019
Politiet ransagede og anholdt 10. oktober en række personer i Bandidos? klubhus i Østerstræde i Holbæk. Flere af dem er sigtet for drabsforsøg og vold i forbindelse med konflikten i Holbæk.
Politiet ransagede og anholdt 10. oktober en række personer i Bandidos? klubhus i Østerstræde i Holbæk. Flere af dem er sigtet for drabsforsøg og vold i forbindelse med konflikten i Holbæk.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konflikt i Holbæk: Mand fængslet for økseoverfald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konflikt i Holbæk: Mand fængslet for økseoverfald
Opdateret 21. november 2018 kl. 14:04
Holbæk - 21. november 2018 kl. 11:35
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 29-årig mand fra Odsherred er onsdag i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk blevet varetægtsfængslet frem til 18. december.

arrow Læs også: Overfald med økse og hammer: Nu begynder retssag mod Bandidos

Han er sigtet for at have medvirket til drabsforsøg på en 18-årig mand i Havevang i Hobæk i begyndelsen af oktober samt for grov vold mod to andre unge mænd ved samme lejlighed.

De tre unge blev overfaldet med en økse og andre endnu ukendte slagvåben, mens de sad ved et busstoppested i Havevang omkring klokken 17.40 søndag den 7. oktober.

Overfaldet var blandt de første i den voldelige konflikt mellem rockergruppen Bandidos og en gruppering med udspring i netop Vangkvarteret, der prægede Holbæk i oktober.

Onsdagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre, fordi politiet vurderer, at adskillige medgerningsmænd - måske op mod 15 i alt - kan være på fri fod og ikke skal kunne læse om detaljer i efterforskningen i pressen.

Inden dørene blev lukket nåede den 29-årige dog gennem sin beskikkede forsvarer, Nina Nielsen, at nægte sig skyldig i sigtelsen. Han ønskede ikke at udtale sig i grundlovsforhøret.

Trods sigtelsen for både drabsforsøg og grov vold fandt dommeren kun grundlag for at varetægtsfængsle manden på mistanken om grov vold, oplyser anklager Rune Rydik fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Han oplyser også, at den 29-årige tog forbehold for at kære varetægtsfængslingen til landsretten.

Midt- og Vestsjællands Politi mistænker den 29-årige for at være en blandt flere gerningsmænd bag økseoverfaldet i Havevang i oktober.

Han har været efterlyst siden slutningen af oktober. Han blev anholdt natten til onsdag omkring klokken 0.30 på en adresse i Københavns Vestegns Politikreds.

Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvor anholdelsen fandt sted.

To andre personer er i forvejen sigtet for deres roller i økseoverfaldet i Havevang. En 20-årig mand blev ved et lukket grundlovsforhør 10. oktober ligeledes sigtet for drabsforsøg på den 18-årige mand og grov vold mod de to andre unge.

Men også dengang fandt dommeren kun grundlag for at fængsle ham på mistanke om grov vold.

Onsdag har Midt- og Vestsjællands Politi desuden offentliggjort, at også en 26-årig mand i begyndelsen af november blev sigtet i forbindelse med episoden i Havevang. Han har siddet fængslet siden 10. oktober, men i første omgang kun for sin rolle i et voldeligt overfald på en anden 18-årig mand i Nykøbing natten forinden. Den sag er ifølge politiets vurdering også en del af konflikten i Holbæk.

Både den 20-årige og den 26-årige blev anholdt om natten den 10. oktober i Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk. I samme aktion anholdt politiet i alt 13 mænd, der befandt sig i rockerborgen, men kun tre blev fremstillet i grundlovsforhør. De øvrige blev løsladt efter afhøring.

Foruden de to nævnte blev også en 24-årig mand fængslet, sigtet for voldsepisoden i Nykøbing.

Det er uvist, om den netop fængslede 29-årige var blandt de 13 anholdte ved politiaktionen i Bandidos' klubhus.

ARTIKLEN ER OPDATERET 21. NOVEMBER 2018 KLOKKEN 13:30 MED RESULTATET AF GRUNDLOVSFORHØRET (RED.)

arrow Bandidos-folk risikerer dobbelt straf og opholdsforbud
11. april 2019 kl. 13:32 Opdateret: kl. 12:01
arrow Mand sigtet for økseoverfald var allerede bag tremmer
08. januar 2019 kl. 11:52 Opdateret: kl. 11:52
arrow Fængslet for overfald og drabsforsøg
10. oktober 2018 kl. 20:43 Opdateret: kl. 07:05

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk