13. november 2019
I løbet af efteråret skal kommunerne beslutte sig for, om de vil forlade Vestsjællands Brandvæsen med virkning fra 1. januar 2021.
I løbet af efteråret skal kommunerne beslutte sig for, om de vil forlade Vestsjællands Brandvæsen med virkning fra 1. januar 2021.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommuner overvejer at melde sig ud af Vestsjællands Brandvæsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommuner overvejer at melde sig ud af Vestsjællands Brandvæsen
Holbæk - 25. juni 2019 kl. 13:02
Af Thomas Rye og Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vestsjællands Brandvæsen har haft en tumultarisk tilværelse, siden det fælleskommunale beredskab så dagens lys i 2016, og det har været umuligt at få økonomien til at balancere.

arrow Læs også: 2020 bliver et »mellemår« for Vestsjællands Brandvæsen

Fredag besluttede den politiske ledelse i beredskabskommissionen at sende en anmodning til de fem ejerkommuner, Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Lejre og Sorø, om at spytte samlet set cirka 3,5 millioner kroner mere ind i Vestsjællands Brandvæsen om året for dels at genoprette egenkapitalen og dels at få flere penge til driften.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Uden en økonomisk indsprøjtning vil Vestsjællands Brandvæsen stå med forventede underskud på 2,2 mil­lioner kroner i år og omkring 3,2 millioner kroner næste år. Og det endda medregnet de besparel- ser, beredskabskommissio­nen vedtog i en genopretningsplan i april i år.

Nu er det op til de enkelte kommuner at beslutte, om man vil efterkomme anmodningen fra beredskabskommissionen, der blandt andet består af kommunernes borgmestre og andre kommunalpolitikere.

Den konstante uro om Vestsjællands Brandvæsens økonomi har fået nogle af ejerkommunerne til at tvivle på, om de har en fremtid i samarbejdet. Især i Sorø og Lejre Kommuner tales der om at forlade Vestsjællands Brandvæsen, men der er endnu ikke besluttet noget.

Formand for beredskabskommissionen, Carsten Rasmussen (S), borgmester i netop Lejre Kommune, siger, at det er nu, de enkelte kommuner skal beslutte sig for, om de fortsat vil være med i Vestsjællands Brandvæsen eller gå andre veje.

- Vi har brug for at få ro på, og derfor må kommunerne til efteråret beslutte, om de vil melde sig ud med virkning fra 2021. Og hvis man vil være med, skal man gå helhjertet ind i samarbejdet, siger Carsten Rasmussen til Nordvestnyt.

Martin Damm (V), borgmester i Kalundborg, vil ikke forholde sig konkret til, om bestemte kommuner vil forlade beredskabet.

- Hvis nogen ønsker at forlade Vestsjællands Brandvæsen, så er det deres helt egen beslutning. I alle tilfælde vil de inden skulle betale det, de skylder til fællesskabet, siger Martin Damm til Nordvestnyt tirsdag.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk