8. august 2020
Holbæk Kommune vil mandag formentligt forbyde personer med tilknytning til Bandidos at opholde sig i klubhuset i Østerstræde i Holbæk.
Holbæk Kommune vil mandag formentligt forbyde personer med tilknytning til Bandidos at opholde sig i klubhuset i Østerstræde i Holbæk.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil smække døren i for Bandidos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil smække døren i for Bandidos
Opdateret 22. oktober 2018 kl. 12:16
Holbæk - 22. oktober 2018 kl. 10:40
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

ARTIKLEN OPDATERET 22. OKTOBER 2018 KLOKKEN 12.15 MED PRÆCISERING AF, AT BESLUTNINGEN IKKE FORMELT ER TRUFFET MANDAG FORMIDDAG, SOM DET FREMGIK AF EN TIDLIGERE VERSION.

arrow Læs også: Politi dropper visiteringer - men beholder opholdsforbud

Holbæk Kommune meddelte mandag, at man formentligt i løbet af mandag vil indføre samlingsforbud på ejendommen Østerstræde 4 i Holbæk, der er tilholdssted for rockergruppen Bandidos MC.

Ved middagstid var det uklart, hvornår et forbud ville kunne træde i kraft, men det ville formentligt kunne ske i løbet af mandag, oplyste kommunens chefjurist, Kirsten Kemp til dagbladet Nordvestnyt.

Et samlingsforbud vil betyde, at personer med tilknytning til Bandidos ikke længere må opholde sig på adressen Østerstræde 4 i Holbæk.

Forrige søndag meddelte Holbæk Kommune, at man havde til sinds at forbyde adgang til klubhuset gennem et såkaldt samlingsforbud, fordi rockernes tilstedværelse, ifølge kommunen, medfører »væsentlig ulempe eller utryghed« for beboerne i området.

Indførelsen af et samlingsforbud vil ske med baggrund i den aktuelle konflikt i Holbæk mellem Bandidos og en anden gruppering i byen.

Søndag udløb den otte-dages høringsperiode, som loven kræver forud for et samlingsforbud, og mandag formiddag havde Holbæk Kommune ikke modtaget høringssvar eller indsigelser mod at give Bandidos den kolde skulder.

Dermed er vejen banet for at indføre forbud mod at opholde sig i rockerborgen.

Ifølge Kirsten Kemp vil et samlingsforbud være gældende, når kommunen har tinglyst det. Desuden skal en repræsentant for Holbæk Kommune fysisk møde op på ejendommen Østerstræde 4 og meddele, at det er forbudt for personer med tilknytning til Bandidos MC at opholde sig på adressen.

- Vi vil også dele information ud til naboerne i Østerstræde om forbuddet. Her vil også være kontaktoplysninger, hvis de har spørgsmål eller henvendelser omkring forbuddet, siger Kirsten Kemp til Nordvestnyt.

Et samlingsforbud vil i første omgang gælde i tre måneder. Det kan herefter forlænges på ubestemt tid, hvis kommunen vurderer, at der fortsat er grundlag for at forbyde adgang.

Ejeren og brugerne af ejendommen kan klage over afgørelsen til Planklagenævnet.

Samlingsforbuddet er det seneste værktøj, som myndighederne overvejer at tage i brug for at dæmme op for den voldelige konflikt i Holbæk, der er eskaleret i oktober.

Politiet indførte således i sidste uge visitationszone i midtbyen og i Vangkvarteret.

arrow Bandidos rømmer rockerborg
17. november 2018 kl. 11:17 Opdateret: kl. 12:36
arrow Politi forlænger visitationszone og opholdsforbud
08. november 2018 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48
arrow Rockerne kom til byen - og blev der
03. november 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 10:39
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk