4. juni 2020
Fotoet viser politiets ransagning i Bandidos? klubhus i Østerstræde i Holbæk i onsdags, efter at 13 mænd natten forinden var blevet anholdt i ejendommen. Foto: Morten D. Christensen
Fotoet viser politiets ransagning i Bandidos? klubhus i Østerstræde i Holbæk i onsdags, efter at 13 mænd natten forinden var blevet anholdt i ejendommen. Foto: Morten D. Christensen
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil forbyde rocker-klubhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil forbyde rocker-klubhus
Holbæk - 14. oktober 2018 kl. 15:41
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Holbæk Kommune tager nu skridt til at få lukket Bandidos' klubhus i Østerstræde i Holbæk.

arrow Læs også: Politi dropper visiteringer - men beholder opholdsforbud

Det er de seneste ugers optrapning af de kriminelle aktiviteter i området, der betyder, at kommunen nu griber ind i et forsøg på at skabe mere tryghed i byen.

I dag, søndag, har Holbæk Kommune således sendt et såkaldt samlingsforbud i otte dages høring. Det er første skridt mod at få rockernes tilholdssted i Østerstræde 4 lukket. Forbuddet kommer oven på en række hændelser, der har skabt utryghed forskellige steder i byen.

- Alle skal kunne færdes trygt og sikkert. I hele kommunen og på alle tider af døgnet. Rockernes tilstedeværelse og de begivenheder, vi har været vidne til i den seneste tid, skaber utryghed i området. Det vil vi ikke acceptere, og derfor gør vi alt, hvad vi kan for at sætte en stopper for det, fortæller Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Holbæk Kommunes forbud følger af »Lov om forbud mod anvendelse af bestemte ejendomme som samlingssted for en gruppe«. Den giver en kommune mulighed for at nedlægge forbud mod, at en ejendom anvendes som samlingssted for blandt andre rockere eller bander, hvis det medfører en væsentlig ulempe eller utryghed for de omkringboende.

Holbæk Kommune arbejdede i 2013-14 på at lukke stedet, men det var på daværende tidspunkt ikke muligt ifølge loven. Bandepakke 3, som trådte i kraft sidste sommer, og den seneste tids ballade i byen betyder imidlertid, at kommunen nu vurderer, at den kan udstedes et forbud mod, at rockerne samles på stedet.

- Det er ikke en ny ting, at vi ønsker at slippe af med tilholdsstedet, men vurderingen har tidligere været, at loven ikke gav os den mulighed. Nu er situationen eskaleret, og utrygheden taget til, og det handler vi konsekvent på, siger borgmesteren.

Holbæk Kommune er forpligtet til at sende forbuddet i høring, og det er nu sket. Når de otte dages høring er gået - og forudsat at der ikke kommer nye oplysninger frem i den forbindelse - vil forbuddet i kraft og gælder i første omgang i tre måneder.

Det betyder, at personer med tilknytning til rockermiljøet ikke må samles på adressen, og at det således ikke kan fungere som klubhus.

I perioden fra 3. november til 15. december lukkede Midt- og Vestsjællands Politi midlertidigt for adgang til klubhuset. Det skete med henvisning til lovens mulighed for midlertidigt at lukke stedet, og baggrunden var konflikten mellem Bandidos MC og Satudarah MC.

Derfor vurderede politiet, at der var en betydelig risiko for et forestående angreb på ejendommen i Østerstræde 4.

Nu tager Holbæk Kommune altså skridt til at gennemføre endnu en lukning af klubhuset.

arrow Bandidos rømmer rockerborg
17. november 2018 kl. 11:17 Opdateret: kl. 12:36
arrow Politi forlænger visitationszone og opholdsforbud
08. november 2018 kl. 13:48 Opdateret: kl. 13:48
arrow Rockerne kom til byen - og blev der
03. november 2018 kl. 06:13 Opdateret: kl. 10:39
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk