6. august 2020
Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak Hansen vil have landbruget med på en ambitiøs målsætning for reduktion af kommunens samlede klimaftryk om 10 år. Foto: Kenn Thomsen
Holbæk-borgmester Christina Krzyrosiak Hansen vil have landbruget med på en ambitiøs målsætning for reduktion af kommunens samlede klimaftryk om 10 år. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune vil følge nationale mål for CO2-reduktion

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil følge nationale mål for CO2-reduktion
Holbæk - 15. januar 2020 kl. 13:21
Af Allan Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort flertal i økonomiudvalget i Holbæk Kommune indstiller til kommunalbestyrelsen at lægge sig på linje med det nationale reduktionsmål og reducere sin CO2-udledning med 70 procent frem mod 2030.

arrow Læs også: CO2-reduktion langt over målsætningen

- I Holbæk Kommune arbejder vi målrettet med den bæredygtige omstilling. Klimaforandringerne kræver, at vi gør alt, hvad vi kan for at reducere vores klimaaftryk både som kommunal institution og ved at få borgere og virksomheder i kommunen med på omstillingen. Vi har allerede opnået en markant reduktion af CO2-udledningen de senere år. Men vi skal sætte barren højere. Det gør vi blandt andet ved at udfase brugen af fossile brændsler, og sikre, at fremtidens energiforsyning i Holbæk Kommune er baseret på vedvarende energi, fortæller Christina Krzyrosiak Hansen, borgmester i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

Alle skal bidrage
I øjeblikket er udarbejdelsen af en strategisk energiplan for hele Holbæk Kommune i fuld gang. Her er fokus blandt andet på, hvordan fremtidens energiforsyning er grøn og bæredygtig. Dermed vil den strategiske energiplan være med til at reducere CO2-udledningen. Men vil ikke kunne gøre det alene. Derfor kræver det store forandringer, som alle i kommunen skal bidrage til.

- For at nå målsætningen på 70 procent CO2-reduktion i 2030 vil indsatserne omfatte andet og mere end det, der bliver omfattet af den strategiske energiplan. Energiplanens fokus er, hvordan vi forsyner kommunens husstande og virksomheder med bæredygtig energi og varme, samt hvordan vi kan omstille transportsektoren i Holbæk Kommune til at være mere grøn og bæredygtig i fremtiden. Den store landbrugsproduktion i Holbæk Kommune har også en betydning for det samlede klimaregnskab. Det er derfor nødvendigt, at landbruget også bidrager til at finde løsninger for ændret produktion og arealanvendelse, forklarer Christina Krzyrosiak Hansen.

Kommunalbestyrelsen skal endelig godkende og behandle indstillingen på sit møde onsdag d. 22. januar.

arrow Holbæk skruer op for klimaindsatsen
23. oktober 2019 kl. 08:46 Opdateret: kl. 16:51
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk