19. maj 2019
Politikerne i Holbæk Kommunalbestyrelse har besluttet, at Fonden Holbæk Sportsby skal opkræves en bod på grund af forsinkelsen af ibrugtagningen af svømmehallen (foto) og de øvrige faciliteter.
Politikerne i Holbæk Kommunalbestyrelse har besluttet, at Fonden Holbæk Sportsby skal opkræves en bod på grund af forsinkelsen af ibrugtagningen af svømmehallen (foto) og de øvrige faciliteter.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune kræver bod af sportsby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune kræver bod af sportsby
Opdateret 13. december 2018 kl. 11:10
Holbæk - 13. december 2018 kl. 09:32
Af Christina Quist og Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal have konsekvenser for Fonden Holbæk Sportsby, at idrætsanlægget og sundhedscentret ikke kan tages i brug ved årsskiftet, sådan som det var aftalt. Det mener en enig kommunalbestyrelse i Holbæk.

arrow Læs også: Politikere om forsinkelse: Skandale, trist og beklageligt

Onsdag aften skulle kommunalbestyrelsen på et lukket punkt tage stilling til, om Fonden Holbæk Sportsby skal have en bod på grund af forsinkelsen. Og samtlige politikere stemte for at gøre brug af de bodsbestemmelser, der ligger i OPP-kontrakten med Holbæk Kommune og Fonden.

- Sportsbyen er usædvanlig på grund af størrelsen på byggeprojektet, men reglerne om bod ved for sen aflevering ligner alle andre bygge-kontrakter, vi som kommune indgår i. Derfor har kommunalbestyrelsen også besluttet at give den bod, som kontrakten giver mulighed for, siger Holbæk Kommunes borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Ifølge kontrakten kan kommunen give en bod på op til 85.000 kroner pr. arbejdsdag ved forsinkelse i forhold til det aftalte seneste ibrugtagningstidspunkt 31. december. Desuden er der en dagbod på op til 15.000 kroner pr. arbejdsdag ved forsinkelse af udearealerne.

Selvom det står klart, at Holbæk Sportsby først kan tages i brug den 22. februar, er størrelsen på kommunens krav stadig ukendt.

Der skal nu forhandles om størrelsen, blandt andet kan der blive tale om, at kravet bliver mindre som følge af, at Holbæk Kommune selv er skyld i en mindre del af forsinkelsen som følge af, at der kom ønsker til ændringer af det kommunale sundhedscenter.

For Fonden Holbæk Sportsby kan det trække den anden vej, fordi græsbanen og løbebanerne ved atletikstadion med stor sikkerhed først bliver klar nogle uger efter den 22. februar.

Der er 37 arbejdsdage efter årsskiftet og frem til den 22. februar, så hvis man tæller sammen på den måde, vil den samlede bod altså lyde på 3,7 millioner kroner.

Der skal nu forhandles mellem parterne om størrelsen, blandt andet kan der blive tale om, at kravet bliver mindre som følge af, at Holbæk Kommune selv er skyld i en mindre del af forsinkelsen som følge af, at der kom ønsker til ændringer af det kommunale sundhedscenter.

Dor Fonden Holbæk Sportsby kan det trække den anden vej, fordi græsbanen og løbebanerne ved atletikstadion med stor sikkerhed først bliver klar nogle uger efter den 22. februar.

Direktør i Fonden Holbæk Sportsby, Carsten Damgaard, udtalte til Nordvestnyt 17. november, at fonden ikke mener, der skal udløses dagbøder. Den holdning er uændret.

- Vi respekterer selvfølgelig dét, der står i OPP-kontrakten. Det ændrer ikke ved, at vi mener, udfaldet af det bør være, at vi ikke mener dagbøderne skal eksekveres. Men det må forløbet vise, siger Carsten Damgaard.

Fonden Holbæk Sportsby skal have bestyrelsesmøde i næste uge, mens der ikke er aftalt noget møde med Holbæk Kommune i anledning af kravet om bod.

- Nu har kommunalbestyrelsen besluttet, som den har besluttet, og så kører der en proces. Der er ikke noget nyt at fortælle ud over det, der har været fremme, siger Carsten Damgaard.

Hvis parterne ikke kan blive enige om, hvorvidt der er grundlag for en bod, og hvor stor den i givet fald skal være, bliver det en voldgift, der skal afgøre striden.

arrow Den forsigtige løsning med sportsby
31. januar 2019 kl. 15:25 Opdateret: kl. 15:16
arrow Foreninger om forsinket sportsby: Forståelse og dyb undren
31. januar 2019 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:44
arrow Ny forsinkelse: Sportsby først klar 7. maj
31. januar 2019 kl. 09:00 Opdateret: kl. 09:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk