20. september 2020
Kikhøjs medarbejderne får tilbud om et andet job i kommunen. For man kan kun klandre systemet og ledelsen, siger Julie Becher, chef for læring og trivsel i Holbæk. Foto: Mik
Kikhøjs medarbejderne får tilbud om et andet job i kommunen. For man kan kun klandre systemet og ledelsen, siger Julie Becher, chef for læring og trivsel i Holbæk. Foto: Mik
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune: De ansatte på Kikhøj kan ikke klandres for svigt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune: De ansatte på Kikhøj kan ikke klandres for svigt
Opdateret 17. august 2019 kl. 18:07
Holbæk - 17. august 2019 kl. 16:02
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Magtanvendelse på Kikhøj har været en metode, og nogle bør stilles til ansvar ud over politikerne, der har besluttet rammer og økonomi, siger formand for Holbæk Handicapråd Sytter Kristensen.

Men medarbejdere på bo- og aflastningstilbuddet i Holbæk for børn og unge med svære handikap kan ikke klandres. De har gjort det så godt, de kunne under de givne forhold, fastslår Julie Becher, chef for læring og trivsel.

Hun synes ikke, der virker uforståeligt at lade medarbejdere fortsætte, selv om de har brugt magtanvendelse over længere tid og undladt at indberette dem.

- Det er ikke den enkelte medarbejder, men systemet og ledelsen, der har svigtet. Der har manglet kvalitetssikring og er ikke reageret på socialtilsynets påpegning af problematiske forhold, siger Julie Becher til Nordvestnyt lørdag.

Det er kun ledelsens og administrationens opgave at læse rapporter og agere på dem, tilføjer hun.

Julie Becher er enig med Handicaprådet i, at der skal være faste retningslinjer og systemer og systemer i forbindelse med magtanvendelse og tilsynsrapporter.Og hun er enig i kommunalbestyrelsens beslutning ikke at anke Socialtilsyn Hovedstadens tilbagetrækning af Kikhøjs godkendelse.

Deadline er 30. november, og arbejdet med at finde botilbud og aflastningspladser og arbejdspladser til de ansatte er så småt i gang.

- Opgaven er lige nu at sikre en god hverdag for dem, der bor og arbejder på Kikhøj frem til lukningen. Samtidig skal vi have en kvalitetssikring med afsæt i denne sag, understreger hun.

I 2014 efter en sag om alvorlige svigt på bostedet Tornhøj i Jyderup lovede politikere og ledelse at kigge indad og foretage ændringer. Nu dukker en ny sag op.

- Der har ikke været et system til at opfange kritikken. Efter seneste tilsyn satte vi en redningsplan i gang, men det var ikke nok for tilsynet, fastslår Julie Becher, der afviser, at udskiftning af ledelsen kan udlægges som placering af et ansvar.

Sytter Kristensen frygter, at kommunen vægter økonomi før kvalitet, når der findes nye aflastningstilbud til beboerne. Er de nye pladser langt fra Ladegårdsskolen i Holbæk, hvor børnene og de unge går i skole, kan de ikke komme i skole den dag, de er i aflastning.

Julie Becher forsikrer, der ses på kvalitet, hvad der er bedst for den enkelte, og en sammenhængende hverdag.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk