25. maj 2020
Ørskov Begravelsesforretning havde inden bisættelsen lagt ruten ud på Facebook for at gøre holbækkerne opmærksomme på de mange lastbiler. Også arrangørerne af følget havde givet besked på Holbæk-sites. Lastbilerne stødte til rustvognen ved pendler-pladsen på Dampmøllevej. Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Ørskov Begravelsesforretning havde inden bisættelsen lagt ruten ud på Facebook for at gøre holbækkerne opmærksomme på de mange lastbiler. Også arrangørerne af følget havde givet besked på Holbæk-sites. Lastbilerne stødte til rustvognen ved pendler-pladsen på Dampmøllevej. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kolonne af lastbiler og mc'ere fulgte Niklas og Katja på deres sidste køretur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kolonne af lastbiler og mc'ere fulgte Niklas og Katja på deres sidste køretur
Opdateret 23. marts 2019 kl. 19:29
Holbæk - 23. marts 2019 kl. 19:26
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I en lang kolonne kørte omkring 90 lastbiler gennem Holbæk med hornet i bund og sørgebind på venstre sidespejl. Truckere fra hele Sjælland fulgte kollegaen Niklas Nielsen på hans sidste rejse fra Skt. Nikolai Kirke til krematoriet i Ringsted.

arrow Læs også: Årets mest læste Holbæk-historier

Knap en time senere blev Katja Sophia Vinther kørt fra kapellet i Holbæk i en pinkfarvet kiste placeret i en sidevogn på en motorcykel. Følget bestod af 200 motorcykler.

Mc'erne sagde på denne måde farvel til en mc-kollega. Inden havde mange skrevet en hilsen til hende på kisten, og hendes egen pinkfarvede motorcykel var først i følget.

33-årige Katja Sophia Vinther, Nykøbing Sjælland, led af en kronisk leversygdom og ventede på en levertransplantation. Hun døde af komplikationer efter en tarmoperation.

28-årige Niklas Nielsen, Kvanløse, døde i en arbejdsulykke på Argos forbrændingsanlæg den 14. marts.

- Det er en tradition blandt lastvognschauffører at følge en afdød kollega på den sidste køretur. Niklas var kendt af mange, og derfor møder mange op, men der deltager også chauffører, som ikke kendte ham, sagde Kenny von Hauerberg, der var medarrangører af det store ligtog af lastbiler.

De mange lastbiler og motorcykler gav køkørsel og ventetider for andre bilister. De fleste viste respekt og ventede, selv om der blev kørt over for rødt lys. Vagthavende hos Midt- og Vestsjællands Politi havde hverken modtaget klager eller hørt om problemer fra patruljer.

arrow Mand hørte skrig: 86-årig klemt under bil
16. december 2019 kl. 11:58 Opdateret: kl. 11:58
arrow 32-årig kvinde dræbt af tog
25. november 2019 kl. 09:02 Opdateret: kl. 09:05
arrow Håndværker forsvandt med Ulrichs penge: Så fik han uventet hjælp
20. november 2019 kl. 13:23 Opdateret: kl. 10:24
Nu er det igen muligt at komme på restaurant. Har du savnet at gå ud og spise?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk