20. juni 2019
En 24-årig mand, som har anket en voldtægtsdom, blev ikke varetægtsfængslet, som det normalt er tilfældet. Det endte i et grundlovsforhør onsdag.
En 24-årig mand, som har anket en voldtægtsdom, blev ikke varetægtsfængslet, som det normalt er tilfældet. Det endte i et grundlovsforhør onsdag.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kludder i voldtægtssag: Fejl fører til løsladelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kludder i voldtægtssag: Fejl fører til løsladelse
Holbæk - 21. juni 2018 kl. 10:50
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 24-årig mand fra Hvidovre blev onsdag fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk.

arrow Læs også: Voldtægtsdømt undgår udvisning

Noget usædvanligt var han ikke sigtet for noget, og det viste sig da også, at sagen handlede om en forglemmelse fra anklagemyndighedens side.

Den 6. juni blev den 24-årige mand idømt tre et halvt års ubetinget fængsel med efterfølgende udvisning af Danmark for en voldtægt af en ung kvinde på dametoilettet på diskotek Harlekin i Nygade i Holbæk.

I forbindelse med domme med længere fængselsstraffe, der bliver anket, er det normalt, at anklagemyndigheden anmoder om, at den dømte bliver varetægtsfængslet, indtil der falder endelig dom.

Det sker blandt andet for at undgå, at offeret og dets pårørende render ind i den dømte, inden afsoningen går i gang.

Men selv om den 24-årige mand straks ankede sin dom, kom der ikke nogen anmodning om varetægtsfængsling fra anklagemyndigheden.

Det var dog en fejl, og derfor blev den 24-årige mand anholdt igen tirsdag, så han kunne fremstilles i et grundlovsforhør onsdag.

Vred forsvarer

Det er hans forsvarer, advokat Ulrik Sjølin Pedersen, meget harm over.

- Det her er på alle måder noget sjusk. Min klient er blevet dømt, og sådan er det, men han er altså også borger i det her land og har rettigheder ligesom alle andre. Derfor kan man ikke bare anholde min klient uden at sigte ham for noget. Det er for mig at se fuldstændig uacceptabelt, fortæller han.

Ulrik Sjølin Pedersen fortæller, at han sammen med sin klient var mødt op på politistationen, da man hørte om anklagemyndighedens anmodning om et grundlovsforhør.

- I stedet for at aftale at jeg mødte op i retten onsdag sammen med min klient, valgte politiet at anholde ham med en begrundelse om, at man havde nogle spørgsmål. Det holder jo overhovedet ikke. Jeg kunne forstå det, hvis han var udeblevet fra et retsmøde, men det er altså ikke tilfældet, fortæller han.

Byret afviser sagen

Onsdagens grundlovsforhør gav i første omgang ikke nogen afklaring med hensyn til en eventuel varetægtsfængsling af den 24-årige.

For byretten afviste at behandle sagen med henvisning til, at sagen er blevet anket til Østre Landsret, og det derfor er her, at man skal tage stilling til spørgsmålet.

Byrettens afgørelse blev straks kæret af anklageren, og derfor skal landsretten tage stilling til, om det er landsretten, der skal tage stilling til, hvorvidt den 24-årige skal varetægtsfængsles.

Ulrik Sjølin Pedersen mener, at anklagemyndigheden burde bide i det sure æble og acceptere, at man har kvajet sig.

- Hvis domstolene hopper på den her og går ind og retter op på anklagemyndighedens fejl, så synes jeg, at det er katastrofe, siger han.

Det har ikke været muligt for Nordvestnyt at få en kommentar fra anklagemyndigheden hos Midt- og Vestsjællands Politi.

arrow Landsret fængsler voldtægtsmand efter anklagers fejl
23. juni 2018 kl. 12:08 Opdateret: kl. 12:10
arrow 24-årig dømt til udvisning for voldtægt på diskotek
07. juni 2018 kl. 13:28 Opdateret: kl. 10:45

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk