10. august 2020
Bag Klovnen Njetski gemmer sig Michel Høyer, der har været professionel klovn på hobbybasis i 31 år. Foto: Elisa Hauerbach.
gallery icon

Se billedserie

Bag Klovnen Njetski gemmer sig Michel Høyer, der har været professionel klovn på hobbybasis i 31 år. Foto: Elisa Hauerbach.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klovnen havde let til tårer under nedlukningen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klovnen havde let til tårer under nedlukningen
Holbæk - 12. juli 2020 kl. 20:30
Af Elisa Hauerbach
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som en af de første, fik Klovnen Njetski lov til at tage ud på institutioner og underholde, da landet igen begyndte at lukke op efter corona-nedlukningen.

- Det var så ubeskriveligt dejlig en kontrast fra at gå rundt derhjemme og øve, men ikke at kunne komme ud og bidrage med at få løftet stemningen på et tidspunkt, hvor der virkeligt var behov for det, og til at mærke suset, da publikum igen kunne give applaus efter et show. Det gav en lykkefølelse uden lige - at mærke deres glæde - og at vide, at jeg igen gør det, der er brug for - nemlig at få smilet frem i øjnene hos store og små. Det rørte mig - lige der på scenen - jeg begyndte simpelthen at tude, og det gør jeg også nu, hvor jeg tænker på det. Jeg har forlængst skrevet ud til alle mine kolleger, at de godt kan glæde sig til den dag, de igen kan lade sig bade i lyden af klapsalver, og igen føle at de er i deres rette element, fortæller klovnen, imens han blinker bevægelsens tårer væk fra øjnene.

Njetski, der har det borgerlige navn Michel Høyer og bor i Sdr. Jernløse, startede sine klovnerier ved et tilfælde som 15 årig, da cirkusforestillingen i hans børne- og ungdomsklub manglede en klovn. Den rolle tog han, og fandt ud af, at klovnenæsen og de store sko gav ham mulighed for at føle en frihed, som han ellers ikke tillod sig selv, da han var meget genert.

- Jeg kunne gemme mig selv lidt væk, når jeg trådte ind i klovnerollen, og det var befriende at være »klovn« på den tilladte måde. Jeg fandt ud af, at jeg kunne bidrage med glæde og skabe god stemning omkring mig - og derfor blev jeg ved med det efterfølgende. Nu har jeg være professionel klovn på hobbybasis i 31 år og har igen i år en fyldt sommerkalender. På sommertourneen skal jeg i fem uger køre rundt i det danske sommerland, hvor jeg blandt andet underholder på en masse forskellige campingpladser, sammen med min søn Lukas, der allerede har oversteget mig i popularitet, siger han med et stort klovnesmil.

Michael Høyers internationale engagement viser sig hvert år i Holbæk, hvor han trækker klovne fra mange forskellige lande til Holbæk kommune. Her optræder de for store og små, unge og gamle, samtidig med at de nyder hinandens selskab og det interne sammenhold.

Vi er fra forskellige lande, men vores formål er det samme, at få smilet frem på læben hos publikum, slutter Klovnen Njetski, inden han rejser sig fra mødebænken på Holbæk Havn, og dirigerer Orøfærgen sikkert ind på plads, til de ventende passageres store glæde.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk