9. august 2020
Så er der udrykning. Zone/billauget i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk har sat en brandsprøjte fra 1948 og en ambulance fra 1938 i stand, så de stort set ser ud, som da de forlod fabrikken.
gallery icon

Se billedserie

Så er der udrykning. Zone/billauget i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk har sat en brandsprøjte fra 1948 og en ambulance fra 1938 i stand, så de stort set ser ud, som da de forlod fabrikken.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Klar til udrykning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Klar til udrykning
Holbæk - 17. februar 2018 kl. 15:57
Af Palle Mogensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I flere år har medlemmerne af Zone/billauget i Andelslandsbyen Nyvang i Holbæk arbejdet på at istandsætte henholdsvis en gammel brandsprøjte og en knap så gammel ambulance.

Nu er arbejdet færdigt, og de to køretøjer, en Ford V8 ambulance årgang 1938 og en Bedford brandsprøjte årgang 1948, er klar til at komme ud og køre, når sæsonen for alvor går i gang.

Begge køretøjer har været i Nyvangs besiddelse i flere år, inden de for alvor blev pakket ud af »mølposen«.

Den nyistandsatte brandsprøjte har oprindelig kørt for brandvæsnet i Maribo, og blev anskaffet til Nyvang for en del år siden.

- Den havde stået gemt væk i et depot i lang tid, fordi den var i meget dårlig stand. Så det har været et stort arbejde at gøre den køreklar og få den til at se ud, som den gjorde engang, fortæller Bjarne Birk Hansen, der er formand for Zone/billauget.

Da ambulancen blev anskaffet, blev den sat nødtørftigt i stand, men nu har den fået en større overhaling, så den stort set ser ud, som om den lige har forladt fabrikken.

Ambulancen har dog undervejs givet lavets medlemmer grå hår i hovedet, for der længe var problemer med tændingen.

- Det tog os lang tid at finde ud af, hvad der egentlig var galt, men nu har vi fået løst problemet, fortæller formanden.

Ambulancen er i øvrigt blevet set af rigtig mange mennesker, idet den har været brugt i flere danske spillefilm. Blandt andet »Flammen og citronen« om den danske modstandskamp.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk