5. juni 2020
Detlef von Holst: -  Der vil være nogle kirker, som vil kræve tilmelding, andre vil i værste fald skulle afvise mennesker, når det maksimale antal deltagere er nået. Foto: Jørgen Juul
Detlef von Holst: - Der vil være nogle kirker, som vil kræve tilmelding, andre vil i værste fald skulle afvise mennesker, når det maksimale antal deltagere er nået. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kirke-genåbning - med restriktioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kirke-genåbning - med restriktioner
Holbæk - 20. maj 2020 kl. 19:03
Af Jørgen Juul
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Som meget andet har kirkerne landet over været lukket som følge af corona-situationen. Men nu lysner det. Nye retningslinjer fra kirkeministeriet dukkede op en aften meget sent, og de gør det muligt at åbne for personlig andagt, for gudstjenesterne og for kirkelige handlinger i konfirmandstuer og sognegårde. Der vil dog fortsat være en del restriktioner.

- Der vil være nogle kirker, som vil kræve tilmelding, andre vil i værste fald skulle afvise mennesker, når det maksimale antal deltagere er nået, siger Detlef von Holst, provst i Holbæk Provsti.

I kirkerne skal der være fire kvadratmeter til hver person, og afstanden mellem kirkegængerne skal være mindst én meter. Skal der synges, skal afstanden være mindst to meter.

Alle kirker og sognelokaler skal måles, og ud fra opmålingen fastsættes det maksimale antal deltagere til gudstjenester og arrangementer.

- Det værste i den forgangne tid var, at mennesker ikke kunne mødes med hinanden i det kirkelige liv. Det har været hårdt for præsterne at opleve, at der var mange, som led under ensomhed. Og kirkebygninger uden liv er ikke det, præster er glade for. At mennesker samles omkring det at tænke over livets mening, at bede sammen og synge sammen er sådan set det, det hele går ud på, siger Detlef von Holst og tilføjer:

- Der er også noget, der har været godt: At mange mennesker var sammen om fællessang foran fjernsynet eller på altanerne. Det gør noget ved mennesker. Det skaber en følelse af samhørighed at synge sammen. Jeg håber, at det tilfører noget særligt til det kirkelige liv i fremtiden.

Detlef von Holst peger også på, at kirken under corona-­pandemien har gjort sig erfaringer med de elektroniske medier, at gudstjenester er blevet streamet og lagt ud på hjemmesider og sociale netværk.

- Vi har iagttaget en stor interesse for tilbudene, siger Detlef von Holst.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk